ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

3 σούπερ ιδέες για το σημερινό τραπέζι

Τι θα φάμε σήμερα;

Αθηνά Λοϊζίδου

Κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα κρασιού και πουρέ με ελαιόλαδο

Δείπνο 30 λεπτών με ιδιαίτερα νόστιμο κοτόπουλο. Φτιαγμένο στο τηγάνι, είναι πραγματικά ξεχωριστό και συνοδεύεται από πουρέ πατάτας, έτοιμο σε 6 λεπτά στο Instant Pot! 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 576 Kcal 

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ. (2 μεγάλα φιλέτα) στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα ή κόκκαλα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
45 γρ. αλεύρι
40 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. αλατισμένο βούτυρο
20 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
2 κ.γ. θυμάρι
40 γρ. βαλσάμικο ξίδι
240 γρ. ζεστό νερό
1 κύβος ζωμός μανιταριών KNORR, θρυμματισμένος
180 γρ. λευκό κρασί
180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)

Για τον πουρέ πατάτας:

900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
500 γρ. νερό
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

Ελληνικό κριθαράκι με σαλάμι, ελιές, ντομάτες και φέτα

Ένα νόστιμο, γρήγορο δείπνο σε ένα τηγάνι!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Μερίδες: 5
Θερμίδες ανά μερίδα: 470 Kcal 

ΥΛΙΚΑ:

50 γρ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
300 γρ. κριθαράκι
630 γρ. νερό, συν περισσότερο, όσο χρειαστεί
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
100 γρ. (1 συσκευασία) σαλάμι ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, κομμένο σε κομμάτια
135 γρ. ανάμικτες πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Για τις ντομάτες:

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
20 γρ. ελαιόλαδο
8 γρ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

Σολομός με σάλτσα αβοκάντο και σαλάτα με ντοματίνια

Καρυκευμένος σολομός στον φούρνο που σερβίρεται με μια εθιστική σάλτσα αβοκάντο και βασιλικού! Συμπληρώνεται από μια γλυκά σαλάτα φτιαγμένη με ντοματίνια. Πιάτο απλό, πολύχρωμο και ιδιαίτερα γευστικό.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 360 Kcal 

ΥΛΙΚΑ:

2 φιλέτα σολομού (με δέρμα) γύρω στα 200 γρ. το καθένα από τις ψαραγορές “Blue Island”
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα αβοκάντο και βασιλικού:

1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
6 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν περισσότερα για το σερβίρισμα
1 κ.σ. jalapeño, κομμένα
Χυμός από ½ λάιμ
Αλάτι και πιπέρι

Για τη Σαλάτα με ντοματίνια:

150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
5 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X