ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πουκάμισο και tailored maxi φούστα
 

Αυτές οι συνταγές είναι must try

Αθηνά Λοϊζίδου

Paella με κοτόπουλο

Ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο που αγαπώ πάρα πολύ. Πιο κάτω η δική μου εύκολη συνταγή.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’

Υλικά
Για 4 μερίδες

Για το κοτόπουλο
300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι mild curry powder
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Για το ρύζι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
250 γρ. Spanish paella rice
100 ml λευκό κρασί
400 ml νερό
1 κύβος ζωμού κότας KNORR
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 κουταλάκι turmeric (κουρκουμάς)
1 κουταλάκι σαφράν
½ κουταλάκι πάπρικα
20 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι μπούκοβο
150 γρ. αρακά

Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου για να σερβίρουμε

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Ρολάκια κανέλας - Cinnamon Rolls

Σε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα πεντανόστιμα cinnamon rolls; Φτιάξτε τα και θα καταλάβετε γιατί όλοι μας έχουμε ξετρελαθεί με αυτά τα υπέροχα ρολάκια.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να φουσκώσει η ζύμη: 1 ώρα για την πρώτη φάση + 1 ώρα για τη δεύτερη φάση
Χρόνος ψησίματος: 30΄
Θερμίδες ανά ρολό: 300

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι φαρίνα και έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
½ κουταλάκι αλάτι
170 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γάλα
75 γρ. καστανή ζάχαρη
8 γρ. (2 κουταλάκια) κανέλα
Για την επικάλυψη με σάλτσα ζάχαρης
15 γρ. βούτυρο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι 

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Μακαρόνια με ντομάτα και μελιτζάνες (Α λα Νόρμα)

Γνωστή ως η μακαρονάδα του φτωχού, αλλά και ως μια μακαρονάδα vegetarian φτιαγμένη με τον δικό μου τρόπο.


Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30’

Υλικά
500 γρ. (1 κουτί) μακαρόνια tagliatelle La Molisana
3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
Για το μείγμα ψησίματος για τις μελιτζάνες
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι μπούκουβο
20 γρ. ζάχαρη
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ντοματοπολτός
100 γρ. νερό
Για να σερβίρουμε
Παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
30 γρ. κουκουνάρι

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση