ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

There's something about Cyprus: Ντίνος Κωνσταντινίδης

Σταύρη Φράγκου

THE MIXOLOGIST

Ίσως τελικά η κρίση και η καταστροφή να ήταν ό,τι χρειαζόμασταν, μιας και η αναγέννηση στο νέο lifestyle είναι πιο ποιοτική, αισθητικά σωστή, χωρίς αχρείαστες υπερβολές κι έχει ουσία. Η κουζίνα εξελίσσεται, η διακόσμηση, τα προϊόντα, η ίδια η ζωή έχει μεγαλύτερη σημασία. Ζούμε το σήμερα για να κτίσουμε το αύριο. Ως μια ένδειξη πως κάτι αλλάζει, είναι και η αντίληψη των ξένων για εμάς. Με μεγάλη έκπληξη είδαμε το νησί μας να συμπεριλαμβάνεται στους τοπ προορισμούς των New York Times για το 2017. Ποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την αλλαγή;
Η συντακτική ομάδα του must σάς παρουσιάζει μερικούς από αυτούς που παίρνουν την Κύπρο ένα βήμα παραπέρα. Ένας από αυτούς είναι ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης του Lost+Found.

Είναι ο λόγος που η Κύπρος συζητιέται και γίνεται αναφορά στο εξωτερικό, αφού με το Lost+Found ο Ντίνος Κωνσταντινίδης κατάφερε να την εντάξει στον χάρτη των κοκτέιλ. Άρχισε να ασχολείται με το bartending το 2001, ενώ το 2007 ξεκίνησε να το βλέπει επαγγελματικά. Πότε ένιωσε έτοιμος για κάτι δικό του; Μόλις μια ώρα πριν υποδεχτεί τον πρώτο καλεσμένο στο Lost+Found, ο οποίος ήταν ο Khali Mansour και επέλεξε Manhattan. Τα ταξίδια είναι μέρος της ζωής του και πιστεύει πως επηρεάζουν μόνο θετικά τη δουλειά του. Έχει ερεθίσματα από μεγαλουπόλεις, κάνει γνωριμίες, γεύεται νέες γεύσεις και γενικά οι εμπειρίες που αποκτά τον βοηθούν στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση, πρώτα σαν άνθρωπο και μετά στον χώρο που εργάζεται. Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης μετέτρεψε το χόμπι του σε επάγγελμα με αρκετή αφοσίωση, επιθυμία για εξέλιξη και προσωπικές θυσίες. Ποιος είναι ο λόγος που το Lost+Found έχει καταφέρει να βρίσκεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου; Αυτό μπορούν να το απαντήσουν οι 500 ψηφοφόροι. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν βλέπει τον κόσμο σαν πελάτες αλλά «καλεσμένους». Το 2013, τον καιρό της οικονομικής κρίσης, ο Ντίνος και η ομάδα του δημιούργησαν μια καινοτόμα προσέγγιση - επιλογή στο outing της Λευκωσίας. Δημιούργησαν έναν προσωπικό χώρο έκφρασης για να μοιραστούν τις γνώσεις που είχαν αποκομίσει τόσα χρόνια, αλλά και να εξυπηρετήσουν κυρίως τους απαιτητικούς του είδους. Τα σπιτικά υλικά, τα ποιοτικά αποστάγματα, οι εξελιγμένες τεχνικές bartending με επιδεικτικούς χειρισμούς εργαλείων, το εντυπωσιακό γαρνίρισμα και το ευγενικό σερβίρισμα ήταν μερικές από τις πινελιές που χρειάζονταν για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον καταναλωτή και αυτόν που τους επιλέγει για να χαλαρώσει και να κοινωνικοποιηθεί, με αρκετά μπαρ να ακολουθούν στη συνέχεια, κάτι που τιμά ιδιαίτερα την ομάδα του Lost+Found. Όσον αφορά στο «what’s next», τους βρίσκει κυρίως σε χώρες της Ασίας, της κεντρικής Ευρώπης αλλά και της Λατινικής Αμερικής, όπου συνεργάζονται με αρκετά μπαρ αλλά και μεγάλους ομίλους ξενοδοχείων, παραδίδοντας σεμινάρια-masterclasses, μεταφέροντας και εξηγώντας, πέρα από τεχνικές και συνταγές, τη φιλοσοφία τους. Η γνώμη του για το αν αλλάζει κάτι στο lifestyle στην Κύπρο, είναι πως το clubbing και τα premium spirits επέστρεψαν, και περισσότερα boutique brands, κυρίως ρούμι και gin, θα εμφανιστούν στην αγορά, ενώ πλέον ο καταναλωτής θα γίνει πιο brand loyal.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση