ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Η μίνι σειρά για το stalking που προκαλεί αίσθηση

Το «Baby Reindeer» έχει βασιστεί στην αληθινή ιστορία του πρωταγωνιστή

Στο νούμερο ένα του Netflix με εκατομμύρια προβολές σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας, βρέθηκε στις λίγες μέρες που ανέβηκε στην πλατφόρμα, η νέα βρετανική μίνι σειρά «Baby Reindeer», που έχει βασιστεί στην αληθινή ιστορία του Σκωτσέζου κωμικού και πρωταγωνιστή ηθοποιού στη σειρά, Richard Gadd, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο.

Στο «Baby Reindeer», που βρίσκεται διαθέσιμο στην πλατφόρμα από τις 11 Απριλίου, διεισδύουμε στο αφοπλιστικά αμήχανο και βαθιά ανθρώπινο στόρι του Donny, καθώς έρχεται ενώπιον υπαρξιακών διλημμάτων ένεκα των πιέσεων που του ασκεί μία stalker.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, ο Donny, ένας μπάρμαν που υποδύεται ο Richard Gadd, γίνεται στόχος της Martha, που υποδύεται η Jessica Gunning, η οποία τον ερωτεύεται παράφορα και γίνεται stalker του. Κάτι που ξεκινάει ως αθώος ενθουσιασμός και επιπόλαιος έρωτας μετατρέπεται σταδιακά σε αρρωστημένη εμμονή που τελικά επισκιάζει όλες τις πτυχές της ζωής του Richard.

«Η εντύπωση που είχα για τους stalkers ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που μου συνέβη στην πραγματικότητα», έχει δηλώσει ο Gadd στη βρετανική εφημερίδα Metro. «Η δική μου stalker ήταν πολύ ευάλωτο άτομο. Το stalking είναι ψυχική ασθένεια, ένας εθισμός σε κάποιου είδους νοσηρή φαντασία, που κάνει το άτομο που το διαπράττει να πιστεύει ειλικρινά την παράνοια την οποία ζει».

Μέσω της συγκλονιστικής, στη σειρά, αφήγησης του πρωταγωνιστή, αναδεικνύεται με ανατριχιαστικό τρόπο το τετραετές μαρτύριο που πέρασε ο ίδιος από την stalker του, η οποία τον είχε ονομάσει Baby Reindeer, που στα ελληνικά θα πει Μικρός Τάρανδος. Ενδεικτικά της αλλοφροσύνης που βίωσε ως θύμα, τα χιλιάδες αναπάντητα μηνύματα που ερχόντουσαν στο inbox του, τα 350 ολόκληρες ώρες ηχητικά και διάφορα αλλόκοτα δώρα που λάμβανε από την Martha.

Σε παλαιότερες του δηλώσεις στην Independent ο Σκωτσέζος κωμικός είχε πει, πως, σε αντίθεση με το προφίλ που ίσως έχουμε στο μυαλό μας, stalker μπορεί να γίνει ένας ή μια πρώην μας ή ένας φαινομενικά νορμάλ συνάδελφος στη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, ισχυρότερη επιθυμία του, έχει τονίσει ο σεναριογράφος και ηθοποιός, ήταν να υπογραμμίσει τη σημασία της απεικόνισης του stalking ως ψυχικής ασθένειας. Να μην αντιμετωπίζεται, δηλαδ΄ή, ως ένα φαινόμενο που να εξαντλείται και να περιορίζεται στη σφαίρα της εγκληματικής και παρενοχλητικής συμπεριφοράς δίχως να γίνεται προσπάθεια αιτιολόγησης.

Σημαντική παράμετρος που καταγράφεται μέσω της σειράς είναι οι δυσκολίες και τα ψυχικά τραύματα που περνούν και οι δύο πλευρές όταν πραγματοποιείται stalking, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης. Παράλληλα, αναδεικνύεται το ζήτημα της αδιαφορίας των αρχών απέναντι σε καταγγελίες τύπου Donny καθώς και της εκκωφαντικής απουσίας δομών και υπηρεσιών ψυχικής υποστήριξης για άτομα όπως η Martha.

Aναφορικά με την πραγματική του stalker, ο Richard Gadd δεν έχει αποκαλύψει ποτέ ποια ήταν η κατάληξη της ιστορίας. Σύμφωνα με συνέντευξή του στους Times, το θέμα έχει επιλυθεί. «Είχα ανάμεικτα συναισθήματα γι' αυτό, δεν ήθελα να οδηγήσω στη φυλακή μια γυναίκα που ήταν σε τέτοιο επίπεδο ψυχικά άρρωστη».

Δείτε το τρέιλερ:

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση