ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Τελικά η προσωπικότητα επηρεάζει τον μισθό μας;

Μάθε πώς ο χαρακτήρας σου αλληλοεπιδρά με το εισόδημά σου.

Μαρία Καραμάνου

Στη σημερινή κοινωνία, ο μισθός μας δεν εξαρτάται μόνο από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Παράγοντες όπως η εμπειρία, οι δεξιότητες και η εκπαίδευση παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του επιπέδου του μισθού μας. Ωστόσο, υπάρχει ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται: ο τρόπος ζωής μας και η συμπεριφορά μας, και όσο και αν νομίζουμε πως αυτά δεν μετράνε, κάνουμε λάθος. 

Λαμβάνουμε καλό μισθό για πολλούς λόγους, υπάρχουν μερικά πράγματα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αμοιβή μας όπως:

Η εξωστρέφεια μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβές με εξαψήφιο μισθό για διάφορους λόγους. Οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς τείνουν να θέτουν υψηλότερους στόχους στην καριέρα τους και να δουλεύουν σκληρότερα για να τους επιτύχουν. Είναι πιο πιθανό να επενδύουν στον εαυτό τους, να αναζητούν ευκαιρίες για εξέλιξη και να προωθούν τον εαυτό τους στον εργασιακό τομέα. Η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητά τους επίσης μπορούν να τους βοηθήσουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα αμοιβής.

Η αισιοδοξία είναι ένα άλλο κλειδί για την επίτευξη υψηλού μισθού. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι πιο ανθεκτικοί στην αντιμετώπιση επαγγελματικών προκλήσεων και αποτυχιών. Η αισιοδοξία τους τους ενθαρρύνει να δουλεύουν σκληρότερα, να διατηρούν θετική στάση και να αναζητούν ευκαιρίες ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Έτσι, η αισιοδοξία τους μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιμονή και επιτυχία στην επαγγελματική τους ζωή, με συνέπεια να λαμβάνουν υψηλότερο μισθό.

Η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες από νωρίς μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες όπως η συνεργατικότητα, η επικοινωνία και η ηγεσία, οι οποίες είναι απαραίτητες στην επαγγελματική σφαίρα. Άτομα που έχουν αποκτήσει αυτές τις δεξιότητες είναι πιθανότερο να ξεκινήσουν μια καριέρα πιο γρήγορα και να αναπτύξουν πιο επιτυχημένες επαγγελματικές πορείες.

Η υψηλή συνείδηση είναι επίσης ένας παράγοντας που συνδέεται συχνά με την αξιοπιστία και την παραγωγικότητα. Εργαζόμενοι που διαθέτουν υψηλή συνείδηση είναι πιο πιθανό να είναι προσεκτικοί στις λεπτομέρειες, να τηρούν προθεσμίες και να παράγουν υψηλής ποιότητας εργασία, γεγονός που μπορεί να ανταμειφθεί με υψηλότερη αμοιβή.

Η συναισθηματική νοημοσύνη επιτρέπει στους εργαζόμενους να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους και των άλλων ανθρώπων γύρω τους. Αυτή η ικανότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην ηγεσία, την ομαδική εργασία και την αντιμετώπιση προκλήσεων στον εργασιακό τομέα, και μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση και υψηλότερη αμοιβή. 

Η ευελιξία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο του μισθού ενός ατόμου, καθώς συνδέεται με πολλές επιθυμητές δεξιότητες και χαρακτηριστικά που εκτιμώνται στον εργασιακό χώρο.

Η προσαρμοστικότητα είναι σημαντική στον σύγχρονο εργασιακό χώρο, καθώς οι αλλαγές συμβαίνουν συχνά και εργαζόμενοι πρέπει να είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις και απαιτήσεις. Εργαζόμενοι που είναι προσαρμοστικοί είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε νέες προκλήσεις και να διατηρήσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση και αύξηση του μισθού.

Γιατί όμως κάποιοι παίρνουν πολύ λιγότερα από όσα πρέπει;

 Τι συμβαίνει όταν προσπαθείς να είσαι καλός στον εργασιακό χώρο; Σύμφωνα με μια σειρά από ερευνητές, η «καλή» συμπεριφορά μπορεί να συνοδεύεται από μια σειρά απρόοπτων συνεπειών που μπορεί να μην είναι πάντα θετικές.

Μια έρευνα από την Charlice Hurst, ερευνήτρια εταιρικής συμπεριφοράς, αποκαλύπτει ότι τα «καλά» παιδιά κερδίζουν λιγότερα από τους συναδέλφους τους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν πιο «αποφασιστικές» τακτικές. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει την ιδέα ότι η φιλικότητα και η συνεργασία μπορεί να θυσιαστεί υπέρ της επίτευξης προσωπικών ή επαγγελματικών στόχων.

Πέρα από αυτό, έρευνα από το Πανεπιστήμιο Cornell αναφέρει ότι τα στελέχη που είναι πιο νευρωτικά και φιλικά ενδέχεται να εισπράττουν λιγότερα από τους συναδέλφους τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η φιλικότητα μπορεί να αντιληφθεί ως αδυναμία ή έλλειψη αυτοπεποίθησης, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η διαδικασία ανάθεσης εργασιών ή η αξιολόγηση της απόδοσής τους.

Επιπλέον, οι επιχειρηματίες που τηρούν υψηλές ηθικές αρχές ενδέχεται να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση από οικονομικής άποψης. Σύμφωνα με τον ερευνητή οικονομετρικής Andrew Hussey, οι ηθικοί επιχειρηματίες βγάζουν 3,4% λιγότερα από τους ανήθικους. Αυτό ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η συμμόρφωση προς ηθικές αρχές ενδέχεται να περιορίζει τις ευκαιρίες για κέρδος ή επιχειρηματική εκμετάλλευση.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση