ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ταινία του Scorsese για τη ζωή του Ιησού

Τι δήλωσε ο αειθαλής δημιουργός για το νέο εγχείρημα

Πάρις Δημητριάδης

Ο αεικίνητος και αειθαλής, 81χρονος, σκηνοθέτης, Martin Scorsese γνωστοποίησε πως το σενάριο για τη νέα ταινία που ετοιμάζει για τη ζωή του Ιησού είναι έτοιμο. Μιλώντας στο Los Angeles Times, ο Scorsese είπε ότι η ταινία αναμένεται να προβληθεί εντός του έτους και θα έχει διάρκεια 80, περίπου, λεπτά.

«Η προσπάθειά μου έχει επικεντρωθεί στην αποσύνδεση της ιστορίας του Ιησού από την οργανωμένη θρησκεία» είπε ο δημοφιλής δημιουργός ταινιών, ο οποίος για το νέο φιλόδοξο εγχείρημα έχει συνεργαστεί με τον συνάδελφό του και κριτικό ταινιών, Kent Jones. Το σενάριο έχει βασιστεί στο βιβλίο «Η ζωή του Ιησού» του Ιάπωνα συγγραφέα Shūsaku Endō, με τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Scorsese είχε συνεργαστεί ξανά μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα Silence. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Hollywood Reporter, εάν επαληθευτεί η εκτίμηση του σκηνοθέτη για ένα φιλμ 80 περίπου λεπτών, τότε θα είναι το μικρότερο σε διάρκεια φιλμ που έφτιαξε ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι το Killers of a Flower Moon που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο και είναι υποψήφιο για 10 Όσκαρ διαρκεί 206 λεπτά. 

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αυτό που αναμένεται να κάνει την ταινία να ξεχωρίσει είναι ότι η πλοκή διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή και έχει επικεντρωθεί στη διδασκαλία του Ιησού, μακριά και ανεξάρτητα από τα δόγματα των θρησκειών.

Στις μέρες μας, δηλώνει ο Scorsese, μόνο και μόνο να αναφερθείς στη λέξη θρησκεία εισπράττεις ένα σωρό απαξιωτικές αντιδράσεις, αφού έχει επικρατήσει δυσαρέσκεια για την κατάντια των οργανωμένων δογμάτων. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ενδείκνυται μηδενισμός. Ας κρατηθούμε και να τηρήσουμε μια παύση πριν αφορίσουμε. Να σκεφτούμε νηφάλια. Η εκ των προτέρων απόρριψη μπορεί να έχει επίδραση στον τρόπο που ζούμε κι αυτό το λέω ως ένας άνθρωπος που έγινε 81 ετών».

Για τον μεγάλο σκηνοθέτη, η ζωή του Ιησού είναι ένα εγχείρημα που, όπως επισημαίνει ο ίδιος, αποτελεί κάτι σαν επιστέγασμα του συνόλου της πορείας και της καριέρας του. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τη νέα ταινία, ο μεγάλος δημιουργός φαίνεται να μπήκε σε μονοπάτια υπαρξιακών αναζητήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον απασχόλησαν ερωτήματα όπως το κατά πόσο ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή με αξιοπρέπεια και στην πορεία καταλήγουμε να γινόμαστε αναξιοπρεπείς, εάν μπορούμε τελικά να αλλάξουμε ως χαρακτήρες και πώς οι άλλοι άνθρωποι γύρω μας δέχονται ή απορρίπτουν την αλλαγή. «Ίσως το σημαντικότερο ερώτημα που με απασχόλησε ήταν το κατά πόσο η διαφθορά που έχει επικρατήσει στις κοινωνίες και στους πολιτισμούς μας ευθύνεται για την απώλεια της ηθικής και της πνευματικότητας. Όχι της θρησκείας. Της πνευματικότητας» τόνισε.

Για την ταινία που αφορά τη ζωή του Ιησού ο Scorsese είχε μιλήσει και στη Μπερλινάλε, στο πλαίσιο της βράβευσής του με τη Χρυσή Άρκτο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. «Τι είδους ταινία θα είναι δεν είμαι σίγουρος, αλλά θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό που ελπίζω να προβληματίσει και να διασκεδάσει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Deadline, σε εκείνη την τελετή ο καταξιωμένος σκηνοθέτης έγινε viral δίνοντας και μια αισιόδοξη απάντηση για το μέλλον του σινεμά λέγοντας ότι ο κινηματογράφος δεν θα πεθάνει. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε την τεχνολογία να μας τρομάξει. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνουμε σκλάβοι της. Ας ελέγξουμε την τεχνολογία και ας τη βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Martin Scorsese. 

Πιστεύεται ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του 81χρονου δημιουργού να καταπιαστεί με το θέμα του Ιησού διαδραμάτισαν οι επαφές που είχε τα τελευταία χρόνια με τον Πάπα ένεκα της ταινίας Silence. «Αυτή την ταινία την είχε δει το Βατικανό και συναντήθηκα με τον Πάπα αρκετές φορές. Μιλήσαμε για φρέσκους τρόπους προσέγγισης απέναντι στον χριστιανισμό και στην ουσία του. Ανέκαθεν με ενδιέφερε αυτό» δήλωσε.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση