ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Στην αντεπίθεση η Taylor Swift στον πόλεμο με την πρώην δισκογραφική της εταιρεία

Το πρώτο δείγμα της νέας ηχογράφησης

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ήταν από τις μεγαλύτερες υποθέσεις του 2019, που μάς άφησε άφωνους γιατί, ειλικρινά, κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Για να σε βάλουμε στο θέμα περιληπτικά, μέχρι το 2018 η Taylor Swift είχε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Big Machine. Αποχώρησε έχοντας συμφωνήσει για σταδιακή αγορά των ντέμο της από την εταιρεία. Στη συνέχεια ο μάνατζερ του Justin Bieber και της Ariana Grande, Scooter Braun, αγόρασε την Big Machine και μαζί της αγόρασε όλα τα τελικά τραγούδια που κυκλοφόρησε η Swift στην μέχρι τότε καριέρα της (έξι albums), και συνεπώς όλα τα δικαιώματα από streams, πωλήσεις κτλ. Μια πράξη για την οποία η άμεσα ενδιαφερόμενη ενημερώθηκε, σύμφωνα με την ίδια, όπως όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή από τα media.

Με στόχο να σταματήσει την διάδωση των πρώτων ηχογραφήσεων της - και κατ' επέκταση τα έσοδα της Big Machine - η τραγουδίστρια υποσχέθηκε πως θα ηχογραφήσει ξανά όλα τις τα τραγούδια από τους 6 πρώτους δίσκους της, μιας και η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στην ίδια ή σε δικούς της συνεργάτες. 

Τώρα, το πρώτο βήμα έγινε πραγματικότητα. Σήμερα, 12 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε επίσημα το ''Love Story'' ηχογραφημένο ξανά ως ''Love Story (Taylor's Version)'', σαν πρώτο single από το album ''Fearless (Taylor's Version)''. Το ''Fearless'' ήταν το δεύτερο ολοκληρωμένο album της και αυτό που καθιέρωσε ως ''next big thing'' με πωλήσεις που ξεπερνούν 12 εκατομμύρια αντίτυπα ανά το παγκόσμιο και είναι ανάμεσα στα best selling albums του 21ου αιώνα. 

Το πλάνο της είναι να κυκλοφορεί νέες εκδοχές των albums της, με επιπλέον υλικό έτσι ώστε να παρακινήσει τους φαν της να κάνουν stream αυτά αντί των πρωτότυπων, αν και ακόμα είναι άγνωστο το αν θα κυκλοφορήσουν και σε φυσική μορφή. Το ''Fearless (Taylor's Version)'' θα κυκλοφορήσει στις 9 Απριλίου, με όλα τα τραγούδια του πρωτότυπου δίσκου και 6 ακόμα που είχαν μείνει στο συρτάρι για διάφορους λόγους.

''Όταν σκέφτομαι το 'Fearless' και όλα όσα κατάφερε χάρη στον κόσμο, ασυναίσθητα χαμογελώ. Ήταν η περίοδος που τόσα πολλά δικά μας αστεία δημιουργήθηκαν, δώσαμε τόσες πολλές αγκαλιές, τόσοι δεσμοί δημιουργήθηκαν. [...] Το 'Fearless' ήταν ένα album γεμάτο μαγεία και περιέργεια, την χαρά και την απόγνωση της νιότης. Ήταν το ημερολόγιο με τις περιπέτειες και τις εξερευνήσεις ενός έφηβου κοριτσιού που διδασκόταν μικρά μαθήματα με κάθε νέο ράγισμα στην τέλεια εικόνα του παραμυθένιου τέλους που έβλεπε στις ταινίες.

[...] Έχω μιλήσει αρκετά για τους λόγους που ηχογραφώ ξανά τα πρώτα έξι albums μου, αλλά ο τρόπος που επέλεξα να το κάνω ελπίζω πως θα ξεκαθαρίσει τον στόχο μου. Οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν ιδιοκτησία της δουλειάς τους για πολλούς λόγους. Ο πιο φανερός είναι πως μόνο ο καλλιτέχνης ξέρει ολόκληρη τη δουλειά του. Για παράδειγμα, μόνο εγώ ξέρω ποια τραγούδια έγραψα που σχεδόν κυκλοφόρησαν μαζί με το album. Τραγούδια που κόπηκαν για διάφορους λόγους (ίσως δεν ήθελα πολλά τραγούδια χωρισμού, ίσως δεν ήθελα άλλα με πιο αργό ρυθμό, δεν μπορούσα να χωρέσω τόσα σε έναν φυσικό δίσκο). Αυτοί οι λόγοι δεν έχουν νόημα πια, γι' αυτό αποφάσισα να σας παρουσιάσω ολόκληρη την ιστορία'' έγραψε η Swift σε ανάρτηση της μαζί με μια φωτογραφία που θεωρείται το εξώφυλλο του ''Fearless (Taylor's Version).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση