ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Review: H Taylor Swift ''τα σπάει'' στην πιο indie εκδοχή της

Το review για το νέο album της Taylor

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ξαφνικά η Taylor Swift ανακοίνωσε την κυκλοφορία του όγδοου album ''Folklore'' χωρίς καμιά προειδοποίηση και κατάφερε να προκαλέσει χαμό στη μουσική βιομηχανία. Το album, που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε τον καιρό της καραντίνας, την βλέπει σε πιο indie μονοπάτια, με trip hop και ελαφρύ ηλεκτρονικό ήχο να παντρεύεται αρμονικά με πιάνο και κιθάρα.

Το αποτέλεσμα δεν ήμουν σίγουρος πώς θα είναι, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως θα διέφερε πολύ από τους χαρούμενους, pop ήχους του προηγούμενου album της, ''Lover'', που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι. Και όντως ισχύει. 

Στα 16 τραγούδια του ''Folklore'' η Taylor παίζει σε πιο indie γήπεδο, επιστρέφοντας μεν στην κιθάρα και το πιάνο που είχε σαν προέκταση των χεριών της στις αρχές της καριέρας της και συνδυάζοντας τα με πρωτότυπα, για εκείνη, ηλεκτρονικά στοιχεία επηρεασμένη φυσικά από τον Bon Iver και τους The National οι οποίοι βοήθησαν στη δημιουργία του δίσκου. 

Το πρώτο επίσημο single είναι το ''Cardigan'', με το βίντεο κλιπ να έχει κυκλοφορήσει ήδη μαζί με το υπόλοιπο album. 

Αυτό που καταφέρνει, λοιπόν, με έναν δίσκο  μιας στροφής 180 μοιρών, είναι να αποδείξει πως μπορεί να θριαμβεύσει και χωρίς την υπερβολική παραγωγή και τους πικρόχολους στίχους, γενικά χωρίς το σούσουρο των εφημερίδων και των portals, με μόνο όπλο την καλή παραγωγή και τους στίχους της. Οι οποίοι στίχοι δεν απομακρύνονται τόσο πολύ απ' αυτούς των προηγούμενων έργων της. Απογοητεύσεις, φόβοι, χωρισμοί, διαφωνίες κτλ πρωταγωνιστούν και εδώ (αν θες λίγη πικρία, άκου ''Mad Women''), απλά εδώ συνδυάζονται με προσεγμένη μουσική και μελαγχολία που σε συνεπέρνει. Και σε καμία περίπτωση, σχεδόν κανένα δεν μπορεί να θεωρηθεί ''ανεβαστικό'' τραγούδι. Δεν παραπονιέμαι. Εδώ δεν υπάρχουν τραγούδια σαν το ''Bad Blood'' και το ''You Need to Calm Down''. 

Πλέον το ''Folklore'' είναι διαθέσιμο για παραγγελίες, με οκτώ διαφορετικά εξώφυλλα και ένα επιπλέον τραγούδι. To βασικό εξώφυλλο είναι αυτό το υπέροχο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
taylor swift  |  folklore  |  review  |  μουσική  | 

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση