ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny leggings, oversized φούτερ και άσπρα sneakers
 

Oscars: Στιγμές που έμειναν στην ιστορία

Η Hattie McDanie είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα καλλιτέχνης που κερδίζει Oscar

92 χρόνια Oscars και κάθε χρόνο ο θεσμός μεγαλώνει και γίνεται καλύτερος. Από τις ταινίες στο λαμπερό κόκκινο χαλί μέχρι τις επικές τούμπες και ευτράπελα της βραδιάς ανυπομονούμε να τα δούμε όλα. Κάποια πράγματα όμως έχουν μείνει στην ιστορία έκλεψαν την παράσταση και αποτελούν τις πιο αξέχαστες στιγμές του θεσμού.

1940: Η Hattie McDanie είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα καλλιτέχνης που κερδίζει Oscar
Το «Gone with the Wind» είναι αναμφίβολα μια ταινία που έμεινε στην ιστορία όπως και η ηθοποιός Hattie McDanie η οποία ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε βραβείο Oscar στην κατηγορία Β’ Γυναικείος Ρόλος. Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι την βραδιά εκείνη κάθισε μόνη σε ξεχωριστό τραπέζι μακριά από τους λευκούς συναδέλφους της.

 
 
 
 

1943: Ο πιο μεγάλος σε διάρκεια ευχαριστήριος λόγος στην ιστορία του θεσμού
Η Greer Garson είχε μάλλον πολλά να πει! Όταν ανέβηκε στην σκηνή για να λάβει το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Mrs. Miniver» μίλησε για 5.5 λεπτά, ομιλία ρεκόρ για τα Oscars.

1964: Ο Sidney Poitier γίνεται ο πρώτος μαύρος άντρας που κερδίζει το Oscar Α’ Αντρικού Ρόλου
H ταινία «LILLIES OF THE FIELD» χάρισε το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου στον ηθοποιό Sidney Poitier το 1963 ο οποίος ήταν ο πρώτος μαύρος άντρας που έλαβε αυτό το βραβείο. Ο ηθοποιός συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του την δεκαετία των 60 ενώ το 2002 βραβεύτηκε από την Ακαδημία με Tιμητικό Oscar.

 
 
 
 

1969: Η Barbra Streisand και η Katharine Hepburn μοιράζονται το Oscar Καλύτερης Ηθοποιού
H Barbra Streisand κέρδισε το 1968 το βραβείο της Καλύτερης ηθοποιού για την ταινία «Funny Girl» όμως υπήρξε μια ανατροπή. Ήταν η πρώτη φορά που το βραβείο μοιράστηκε και μαζί με την Streisand βραβεύτηκε και η Katharine Hepburn

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση