ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Όσα πρέπει να ξέρεις για τα φετινά Oscars

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Είναι αυτή η περιοδος του χρόνου, όπου το Hollywood γιορτάζει το... Hollywood, και το πιο πιθανό είναι πως φέτος θα γιορτάζει μια ταινία που εξυμνεί το Hollywood (δηλ. το ''La La Land'' που είναι 14 φορές υποψήφιο). 

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως κάποιος, σε κάποια φάση θα αφήσει υπονοούμενα για τον Trump, και αναμφίβολα ο Jimmy Kimmel δεν θα χάσει την ευκαιρία να την πει στον Matt Damon (οι δυο τους έχουν μία φιλική ''κόντρα'').

Εδώ σου έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν την φετινή απονομή. 

Ο Jimmy Kimmel θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς. 
Φέτος, για πρώτη φορά, ο παρουσιαστής θα αναλάβει να μας ψυχαγωγεί ανάμεσα στις βραβεύσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Chris Rock, τον Neil Patrick Harris και την Ellen DeGeneres που παρουσίασαν τις τρεις τελευταίες απονομές (2016, 2015, 2014 αντίστοιχα). Όπως είπαμε, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακουστούν πολλά αστειάκια μεταξύ αυτού και του Matt Damon. Ο ηθοποιός είπε πως έχει πολύ χαμηλές προσδοκίες από τον Kimmel ενώ ο εκείνος είπε πως ελπίζει ο Damon να μην κερδίσει (το ''Manchester by the Sea'' το οποίο σκηνοθέτησε είναι υποψήφιο για το βραβειο ''Καλύτερης Ταινιας'').

Ποιοι θα δώσουν βραβείο;
Ως είθισται, οι περσινοί νικητές (Brie Larson, Leonardo DiCaprio, Alicia Vikander, Mark Rylance) θα δώσουν βραβεία στους διάδοχούς τους. Εκτός αυτών, οι Halle Berry, Shirley MacLaine, Hailee Steinfield, Samuel L. Jackson, Dakota Johnson, Jamie Dornan και Chris Evans είναι προγραμματισμένο να ανέβουν στη σκηνή για βράβευση. 

Ποιοι θα τραγουδήσουν;
Όλοι οι υποψήφιοι στην κατηγορία ''Καλύτερο Soundtrack'' θα ντύσουν μουσικά τη βραδιά. Η Auli'i Cravalho - η φωνή της ''Βαϊάνα'' - θα τραγουδήσει με τον Lin-Manuel Miranda το τραγούδι ''How Far I'll Go'', από την ταινία. Ο Sting θα τραγουδήσει το ''Empty Chair'' από το ντοκιμαντέρ ''Jim: The James Foley Story'' και ο Justin Timberlake θα μας ξεσηκώσει με το ''Can't Stop Feeling''. O John Legend θα ερμηνεύσει τα δύο υποψήφια τραγούδια της ταινίας ''La La Land'', τα οποία κανονικά ερμηνεύουν οι δύο παρουσιαστές. 

Τι είναι διαφορετικό φέτος;
Μετά από δύο χρόνια με μόνο λευκούς υποψήφιους, φέτος έγινε η διαφορά με 7 από τους 20 υποψήφιους να είναι έγχρωμοι. 

Τι θα συζητηθεί σίγουρα;
Δύο υποψήφιοι έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Ο Casey Affleck ("Καλύτερος Ηθοποίος σε Α' Ρόλο") έχει δύο καταγγελίες εις βάρος του, για σεξουαλική παρενόχληση, και ο Mel Gibson ("Καλύτερος Σκηνοθέτης") είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία. 

Τα βραβεία Oscars θα λάβουν χώρα στις 26 Φεβρουαρίου και το μόνο σίγουρο είναι πως, εκτός αυτών, η απονομή για ακόμα μια φορά θα μας δώσει πολλά θέματα συζήτησης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση