ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Όσα δεν ήξερες για το ''Scary Movie'', εν όψει των 20 χρόνων του

Θυμάσαι το ''Scary Movie'';

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το ''Scary Movie'' κυκλοφόρησε το 2000 και σηματοδότησε την αρχή ενός επιτυχημένου franchise από πέντε, στο σύνολο, παρωδίες των πιο επιτυχημένων ταινιών τρόμου. Σίγουρα το ξέρεις και σίγουρα έχεις δει έστω και μία απ' αυτές. Η κάθε ταινία, ουσιαστικά, σατιρίζει και διακωμωδεί κλασικές και καινούργιες ταινίες τρόμου όπως το ''Scream'', το ''Final Destination'', το ''Grudge'' κ.ά. και από τις πέντε ταινίες έχουν περάσει μια σειρά από ηθοποιοί όπως οι Anna Faris, Tori Spelling, Natasha Lyonne, Queen Latifah, Charlie Sheen, Kevin Hart κ.ά. 

Σε σενάριο των αδερφών Marlon Wayans και Shawn Wayans και σκηνοθεσία του Keenen Ivory Wayans κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου 2000, με budget $19 εκατομμυρίων. Τα έσοδα του στο box office ξεπερνούσαν τα $270 εκατομμύρια. 

Εν όψει των 20 χρόνων από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, βρήκαμε 3 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για αυτή:

1.Ο αρχικός τίτλος της πρώτης ταινίας ήταν «Scream If You Know What I Did Last Halloween», μπλέκοντας τρεις τίτλους θρυλικών ταινιών τρόμου.

2. Παρόλο που το budget της ήταν χαμηλό για τα αμερικανικά δεδομένα, κανένα στούντιο δεν δεχόταν να την υλοποιήσει μέχρι που τα αδέρδια Shawn και Marlon Wayans βρέθηκαν στα γραφεία των αδερφών Weinstein. Σύμφωνα με τον Marlon, ο μόνος λόγος που οι Weinstein δέχτηκαν την ιδέα του ''Scary Movie'' είναι επειδή διακωμωδούσε δική τους ταινία, το ''Scream'', και περιγράφη τη συνεργασία μαζί τους ως ''τρομακτική''. ''Oι Weinstein δεν ήταν και οι καλύτεροι, ούτε οι πιο ευγενικοί άνθρωποι για να συνεργάζεσαι'' λέει. 

3. Η Anna Faris ήταν μια ηθοποιός χωρίς ατζέντη και χωρίς ιδιαίτερο πορτφόλιο, όταν έμαθε για την οντιστιόν του ''Scary Movie''. Αναγκάστηκε να γυρίσει το βίντεο της οντισιόν σε μια παλιά κάμερα που γύριζε σε VHS, με την μητέρα της στο ρόλο του κάμεραμαν.

«Ξεκίνησα την οντισιόν με τη μητέρα μου να με βιντεοσκοπεί με μια από αυτές τις μεγάλες κάμερες στον ώμο. Στη συνέχεια, για τη δεύτερη σκηνή πήγα στον γείτονά μου» λέει σήμερα η Faris, αναπολώντας την εμπειρία της. Επίσης, συμπληρώνει, πως όταν της ζήτησαν να την δουν από κοντά πήγε με οτο-στοπ και έμεινε στον καναπέ ενός φίλου αφού δεν είχε λεφτά ούτε για ταξί. 

Θυμηθείτε ξανά την πρώτη ταινία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση