ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Οι ταινίες που θέλουμε να βλέπουμε κάθε φθινόπωρο

Οι 10+2 ταινίες που θα μας βάλουν σε mood φθινοπώρου και halloween.

Μαρία Καραμάνου

Αν είσαι λάτρης της ποπ κουλτούρας, πιθανότατα έχεις ήδη συγκεντρώσει μια συλλογή από αγαπημένες ταινίες που σε φέρνουν στο πνεύμα του φθινοπώρου. Για μερικούς, αυτή είναι πραγματικά η πιο γοητευτική εποχή του χρόνου. Η ατμόσφαιρα είναι μεταξύ ζεστής και δροσερής, φοράμε τα αγαπημένα μας φούτερ, απολαμβάνουμε ζεστό καφέ και αποθεώνουμε την έναρξη μιας νέας (ίσως ακαδημαϊκής) περιόδου, γεμίζοντας τη ζωή μας με σχέδια, στόχους και φυσικά, αγαπημένες ταινίες που μας ταξιδεύουν σε φθινοπωρινές εμπειρίες.

Η εποχή αυτή δημιουργεί ένα κλίμα που ευνοεί την αφομοίωση νέων ιδεών και στόχων, κάνοντας την ιδανική για να σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Ενώ περνάμε από το ζέσταμα του καλοκαιριού στη συλλογή των σκέψεων και των στόχων μας, η παρέλαση των φθινοπωρινών μηνών μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας και να τις φέρουμε στο προσκήνιο.

Οι αγαπημένες ταινίες της ποπ κουλτούρας μας παίρνουν ανά χείρας και μας ταξιδεύουν σε μοναδικά φθινοπωρινά σκηνικά. Αναμνήσεις από ζεστές βόλτες σε πάρκα με φύλλα που πέφτουν, στιγμές κοντά σε ζεστές φωτιές και μοναδικά ηχοχρώματα της εποχής συνυπάρχουν με τη συναίσθηση προόδου και αυτογνωσίας. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια εμπειρία που ενώνει την αγάπη για την ποπ κουλτούρα με την ιδιαίτερη μαγεία του φθινοπώρου, δημιουργώντας μια εποχή που αναζωογονεί τις αισθήσεις και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα μας.

Παρακάτω έχουμε επιλέξει μερικές ταινίες που είναι ιδανικές για να προσθέσεις στην δική σου λίστα: 

When Harry met Sally (1989)

Αυτή η ταινία προσπαθεί να δώσει απάντηση σε μια διαχρονική ερώτηση: Είναι δυνατόν άνδρες και γυναίκες να διατηρήσουν μια αληθινή φιλία χωρίς να ενεργήσει σε αυτήν το στοιχείο της ρομαντικής σχέσης; Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Harry και της Sally, οι οποίοι πρώτο γνωρίζονται στο κολέγιο στο Σικάγο και μοιράζονται μια ζωή προς τη Νέα Υόρκη. Καθώς ακολουθούν διαφορετικές πορείες στη ζωή τους, τυχαία συναντιούνται ξανά σε διάφορες περιστάσεις. Μετά από μια νύχτα πάθους, η φιλία τους τίθεται σε δοκιμασία και καλείται να αντιμετωπίσει το ερώτημα του εάν μπορεί να εξελιχθεί πέρα από το φιλικό πλαίσιο. Αυτή η ρομαντική ταινία διαπραγματεύεται το πώς μια φιλία μπορεί να εξελιχθεί σε αγάπη και πώς γεννιέται η συναισθηματική σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Sleepy Hollow (1999)

Η "Ιστορία του Καβαλάρη χωρίς Κεφάλι", όπως είναι γνωστή, αποτελεί ένα θρίλερ στη μεγάλη οθόνη με τους πρωταγωνιστές Johnny Depp και Christina Ricci, υπό τη σκηνοθεσία του Tim Burton. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα, η φθινοπωρινή εικόνα με τα δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους, και η αίσθηση του μυστηρίου που συνοδεύει ένα θρίλερ, αποτελούν τα κλειδιά για μια συναρπαστική βραδιά το φθινόπωρο.

The Craft (1996)

Όλα όσα σχετίζονται με μάγισσες, υπερφυσικά φαινόμενα και απόκοσμες σκηνές, αναδεικνύουν το Halloween και, σε επέκταση, όλη την ατμόσφαιρα του φθινοπώρου. Στην ταινία "The Craft," παρακολουθούμε την ιστορία τεσσάρων εφήβων κοριτσιών που συνεργάζονται για να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Hocus Pocus (1993)

Όταν ο νεοφερμένος Max φτάνει στην πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης το φθινόπωρο του 1993, ενημερώνεται για τον μύθο των τριών μαγισσών αδελφών που είχαν τρομοκρατήσει την πόλη πολλά χρόνια πριν, ψάχνοντας να αρπάξουν παιδιά. Σύμφωνα με τον μύθο, υπάρχει ένα εξοχικό σπίτι όπου οι μαγισσες ζούσαν και όποιος ανάβει το κερί της μαύρης φλόγας, θα ξυπνήσει τις μάγισσες. Μετά από ένα ατυχές συμβάν, ο Max και η αδελφή του Danny βρίσκουν τον εαυτό τους στο εξοχικό αυτό. Εκείνος ανάβει το κερί και, αντίθετα με τις προσδοκίες, οι μάγισσες πραγματικά ξυπνούν μετά από τριακόσια χρόνια. Τώρα, το τρίο πρέπει να αντλήσει τη ζωή από τα παιδιά της πόλης πριν ανατείλει ο ήλιος, διαφορετικά οι μάγισσες θα πεθάνουν.

The Addams Family (1&2) (1992&1993)

Η Οικογένεια Άνταμς αποτελεί μια περίεργη και μυστηριώδη οικογένεια, που αναπτύσσει μια έντονη έλξη προς το gothic ύφος και κουλτούρα, ενώ είναι εξίσου γνωστή για την πλούσια καταγωγή της. Ένας αναίσθητος απατεώνας εισέρχεται στη ζωή της οικογένειας, υποδυόμενος τον χαμένο αδελφό του πατέρα τους, αλλά η ίδια η οικογένεια διατηρεί μια υποψία γύρω από την αλήθεια. Στο δεύτερο μέρος της σειράς, η πλοκή εστιάζει στον πραγματικό αδελφό του Gomez, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εξωφρενικά ελκυστική γυναίκα με σκοτεινές σατανικές τάσεις.

Practical Magic (1998)

Οι δύο αδερφές, Sally και Gillian, είναι μάγισσες που έχουν ανατραφεί από τις εκκεντρικές θείες τους, οι οποίες έχουν δώσει σε καθεμία από αυτές μοναδικές διαδρομές. Παρά τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις στη ζωή, αντιμετωπίζουν κοινή κατάρα: Οι άνδρες που αγαπούν κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Μια συμπλοκή με έναν βίαιο άνδρα που αγαπάει τη Gillian οδηγεί σε μια απρόβλεπτη αλληλουχία γεγονότων. Για να προστατεύσουν την εαυτούς τους, εφαρμόζουν ένα απαγορευμένο ξόρκι για να αναστήσουν τον άνδρα, μόνο που τα πράγματα παίρνουν αναπάντεχη τροπή. Η αδελφές βρίσκονται αντιμέτωπες με πολυπλοκότερα και επικίνδυνα γεγονότα, που ανατρέπουν την ήδη περίπλοκη κατάσταση.

Matilda (1996)

Η Matilda Wormwood αντιμετωπίζει πολλούς ενήλικες στη ζωή της που δεν την αντιμετωπίζουν καλά, συμπεριλαμβανομένων των γονιών της και της απάνθρωπης διευθύντριας του σχολείου της. Σε αυτήν την απαιτητική καθημερινότητα, η Matilda ανακαλύπτει την εκπληκτική της ικανότητα της τηλεκίνησης. Αυτή η νέα ικανότητα της δίνει το εργαλείο για να αντιμετωπίσει τους κακοπροαίρετους ενήλικες στη ζωή της. Επιτέλους, έχει έναν τρόπο να αντιδράσει απέναντι στην αδικία και να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους φίλους της.

You've Got Mail (1998)

Η Meg Ryan φαίνεται να κατέχει τον τίτλο της "βασίλισσας του φθινοπώρου", καθώς πρωταγωνιστεί σε έναν ακόμα σημαντικό ρόλο που εκτυλίσσεται την εποχή αυτή, εκτός από τον γνωστό ρόλο της Sally. Αυτή τη φορά, υιοθετεί τον χαρακτήρα της Kathleen στο "You've Got Mail", συνδυάζοντας τις δυνάμεις της με τον Tom Hanks. Το "You've Got Mail" μπορεί ακόμα και να θεωρηθεί μια από τις πρώτες ιστορίες αγάπης που εκτυλίσσονται μέσω του Διαδικτύου, αφού η ταινία ακολουθεί την ρομαντική ιστορία της Kathleen και του Joe, οι οποίοι βρίσκουν αγάπη μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Το μοναδικό είναι ότι, στην πραγματικότητα, αυτοί οι δύο είναι αντίπαλοι στην επαγγελματική τους ζωή, κάτι που αγνοούν ευτυχώς καθώς αναπτύσσεται η ιστορία τους.

Harry Potter (1&2)

Η ιστορία του νεαρού μάγου που έχει γίνει διάσημος είναι ευρέως γνωστή, και οι δύο πρώτες ταινίες που ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Hogwarts μεταδίδουν έντονα την ατμόσφαιρα του φθινοπώρου που επιθυμούμε να μας διαπνεύσει.

Dead Poets Society (1989)

Μια συγκινητική ταινία που φέρει μεγάλα μηνύματα. Ο Robin Williams ενσαρκώνει έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της καριέρας του, υποδυόμενος έναν εκπαιδευτικό σε ένα αυστηρό σχολείο για αγόρια. Ο καθηγητής προσπαθεί με πάθος να εμπνεύσει τους νέους μαθητές με τη μαγεία της λογοτεχνίας, της ποίησης και των τεχνών, αναθεωρώντας τις αξίες της ζωής τους και ενθαρρύνοντάς τους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ακόμα και αν αντιμετωπίζουν την αντίδραση μιας συντηρητικής κοινωνίας.

Clue (1985)

Έξι ανώνυμοι καλεσμένοι προσκαλούνται σε έναν περίεργο εστιατόριο για ένα δείπνο, αλλά όταν ο οικοδεσπότης τους βρίσκεται νεκρός υπό ανεξήγητες συνθήκες, πρέπει να συνεργαστούν με το προσωπικό του μαγαζιού για να ανακαλύψουν τον δολοφόνο, ενώ τα πτώματα αρχίζουν να προστίθενται ανησυχητικά.

Mona Lisa Smile (2003)

Μια εκπολιτισμένη και προοδευτική καθηγήτρια τέχνης διδάσκει σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα για κορίτσια της δεκαετίας του 1950 να αμφισβητούν τα κλισέ κοινωνικά πρότυπα και να ακολουθούν τις προσωπικές τους επιθυμίες και φιλοδοξίες.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση