ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποφεύγουν αυτή τη συμβουλή

Υπάρχει μια πολύ κοινή παγίδα

Κάποια στιγμή στη ζωή σας, πιθανότατα σας έχουν πει να βρείτε ένα πρότυπο.

Αυτή είναι μία τραγική συμβουλή, λέει ο συγγραφέας James Clear: Αντίθετα, πρέπει να βρείτε 100 πρότυπα.

«Υπάρχει μια πολύ κοινή παγίδα στην οποία σίγουρα έχω πέσει πολλές φορές και είναι όταν βλέπεις κάποιον που είναι επιτυχημένος, που κάνει αυτό που ελπίζεις να κάνεις ή που φιλοδοξείς να κάνεις, και μετά σκέφτεσαι: Ξέρεις τι, θα μιμηθώ αυτό που κάνει», είπε ο Clear στο podcast «ReThinking».

Το πρόβλημα με τη μίμηση των προτύπων σας είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να αναδημιουργήσετε τους ακριβείς παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία τους – από το να γίνετε φίλος με το «σωστό» άτομο στο χώρο εργασίας μέχρι να είστε τυχεροί παίζοντας στο χρηματιστήριο τη σωστή στιγμή.

Με άλλα λόγια, οι επιλογές και οι ενέργειες που λειτούργησαν για τον αγαπημένο σας μεγιστάνα των επιχειρήσεων ή το πρότυπό σας μπορεί να μην λειτουργούν για εσάς. Η λύση του Clear: Βρείτε μια πληθώρα προτύπων και αξιολογήστε τις ομοιότητες μεταξύ τους.

«Αυτό που έμαθα σταδιακά να κάνω μετά από πολλά λάθη, είναι ότι πρέπει να κοιτάω 100 ανθρώπους που κάνουν αυτό που θέλω να κάνω και μετά να προσπαθώ να βρίσκω τα κοινά σημεία ή τα μοτίβα μεταξύ τους», είπε.

Μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να τα ανακαλύψετε είναι:

  • Πώς συμπεριφέρονται;
  • Ποιες δεξιότητες χρειάζεται να αναπτύξετε για να εκτελέσετε με επιτυχία τους ρόλους τους;
  • Τι κάνουν που τους κάνει ηγέτη στον τομέα τους;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση