ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, πουκάμισο και λεύκα sneakers
 

Νέα χρονιά, νέα αρχή;

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να υλοποιήσουν τους στόχους τους, τότε αυτό το κείμενο είναι must read.

Δέσποινα Άσπρου

Αυτές τις ημέρες τα social media έχουν κατακλειστεί από αναρτήσεις με hashtags τύπου #ΝέαΧρονιά, #ΝέαΑρχή, οι τηλεοπτικές εκπομπές ξεκίνησαν εδώ και καιρό τα αφιερώματα για τα «new year resolutions» και οι φίλοι μας δεν σταματούν να μιλούν για τους στόχους που έχουν θέσει για το νέο έτος. Λογικό, αν αναλογιστούμε πως αυτή η περίοδος αποτελεί ένα ορόσημο, ή καλύτερα μια συνθήκη για να αναλογιστούμε το μέλλον μας. Η νέα χρονιά, λοιπόν, πάντα, φέρνει μαζί τις ευχές, ελπίδες και υποσχέσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Και ενώ όλα αυτά είναι δεδομένα, αν και οι περισσότεροι πάντα ξεκινάμε την 1η μέρα του χρόνου γεμάτοι αισιοδοξία και στόχους, στο τέλος καταλήγουμε να φτάνουμε στην 31η Δεκεμβρίου και να διαπιστώνουμε πως όσα θέσαμε, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Ας δούμε τους λόγους που μας οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. 

Καταρχάς, καλό είναι να εμπεδώσουμε πως ενώ μιλάμε για μια νέα χρονιά, στις πλείστες των περιπτώσεων εμείς δεν “αναβαθμιζόμαστε” και παραμένουμε η ίδια εκδοχή του εαυτού μας με αποτέλεσμα να βρίσκουμε τον τρόπο, κάθε φορά, να επαναλαμβάνουμε τα προηγούμενά μας λάθη. 

Πέρα από αυτό, αρκετές φορές, ενώ λέμε πως έχουμε την θέληση να αλλάξουμε κάτι, δεν το πιστεύουμε και είτε ματαιώνουμε από μόνοι μας την επιθυμία μας, είτε δεν θεωρούμε τον εαυτό μας άξιο για κάτι νέο. Την ίδια στιγμή, οι πλείστοι όχι απλώς μιλάμε πολύ και οι πράξεις μας είναι μηδαμινές, αλλά θέτουμε και απίστευτα δύσκολους στόχους - χωρίς να έχουμε αξιολογήσει από πριν την διαδικασία επίτευξης.  

Αντί, λοιπόν, να αφεθούμε στα βιβλία “αυτοβελτίωσης” και στο google search για το πώς θα είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι, ας ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα που θα μάς βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας αυτή την χρονιά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει όλοι να κάνουμε μόλις μπει το 2022 είναι να δούμε στον εαυτό μας κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπαμε τόσο καιρό. Ας ανακαλύψουμε νέες πτυχές της προσωπικότητάς μας και ας επιλέξουμε τι θέλουμε να μάθουμε και τι επιθυμούμε να τερματίσουμε στον δρόμο για τον προορισμό μας. Παράλληλα, ας βάλουμε απλούς ρεαλιστικούς στόχους και ας εμπεδώσουμε πως μια νέα αρχή, δεν είναι απαραίτητο να γίνει σήμερα, αλλά όποτε το αισθανθούμε πραγματικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση