ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

MUST LIST: Τον Φλεβάρη κι αν φλεβίσει

Το must list για τον μήνα που μόλις μπήκε

Πάρις Δημητριάδης

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει», λέει η δημοφιλής λαϊκή ρήση και όσο κι αν οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε χειμερινά επίπεδα, οι αμυγδαλιές ανθίζουν, οι Απόκριες ανεβάζουν διάθεση και συναρπαστικά δρώμενα εναλλάσσονται συνεχώς.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Mπορεί να μπήκαμε ήδη στον δεύτερο μήνα του χρόνου ωστόσο αξίζει να μάθεις πως, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων, φέτος, από τη γέννησή της τεράστιας Μαρίας Κάλλας, οι εκδόσεις Υδροπλάνο έχουν κυκλοφορήσει ένα πολύ ιδιαίτερο και συλλεκτικό ημερολόγιο που αξίζει να προμηθευτείς για τη φετινή χρονιά με τίτλο «Maria Callas- Έζησα για την τέχνη». Οι εμπνευστικές σελίδες διανθίζονται με ποπ αρτ εικαστικά με αισθητική κολάζ από την Αντωνία Ηρωίδου και μικρά συνοδευτικά κείμενα που περιγράφουν σημαντικές στιγμές από τη συναρπαστική ζωή της τεράστιας αοιδού και ντίβας του λυρικού θεάτρου.

 

MOΥΣΙΚΗ

Η Ριάνα στο Super Bowl

Πάνε έξι χρόνια από την τελευταία φορά που ανέβηκε στη σκηνή και ανεξαρτήτως αν είσαι φαν ή όχι δεν τίθεται αμφιβολία πως ένα τεράστιο hype έχει δημιουργηθεί γύρω από την επικείμενη εμφάνιση της Riana στο Super Bowl την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου. Μετά λοιπόν από πολύ καιρό που η πασίγνωστη ερμηνεύτρια έκανε καριέρα κυρίως στο Instagram ως… μαμά, brand μόδας και μοντέλο, η Riana επιστρέφει στη μουσική σκηνή για να ερμηνεύσει, το πιθανότερο, τις παλιές, καλές της R&B επιτυχίες καθώς το Super Bowl δεν συνεπάγεται απαραίτητα και με νέα μουσική. Ενημέρωσε ατζέντα.

 

ΒΙΒΛΙΟ

Ο Επιβάτης, του Κόρμακ Μακάρθι

Στα 89 (!) του χρόνια, ο Κόρμακ Μακάρθι εξέδωσε πριν από λίγο καιρό το νέο του μυθιστόρημα που τιτλοφορείται «Ο Επιβάτης» το οποίο συνοδεύεται από ένα δεύτερο, μικρότερο μυθιστόρημα με τίτλο Stella Maris και το οποίο εισπράττει πολύ κολακευτικά σχόλια από το αναγνωστικό κοινό. Πρωταγωνιστής είναι ο Μπόμπι Γουέστερν, ο άνθρωπος της Δύσης, ο μάρτυρας των ρημαγμένων οραμάτων της. Πρώην λαμπρός φυσικός, κυνηγημένος από την οικογενειακή του ιστορία παρατάει την καριέρα του για να γίνει δύτης διασώστης. Στην πρώτη σκηνή, διερευνώντας ένα αεροπλάνο που βούτηξε στο νερό, διαπιστώνει ότι λείπει ένας επιβάτης. Η πλοκή είναι τόσο γρήγορη και εθιστική, που δύσκολα θα θες να αφήσεις το βιβλίο που περιγράφεται ως το ιδανικό μυθιστόρημα με εσανς του εικοστού αιώνα που χρειαζόμασταν στις αποπροσανατολισμένες μέρες μας.

 

GADGET

MUSIC LM: Νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης από την Google

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πια να φτιάχνει μουσικές μελωδίες από ένα απλό κείμενο και ένα νέο σύστημα που αναπτύχθηκε από την Google με την ονομασία MusicLM, φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες να συνθέτουν πρωτότυπες μουσικές με απλό και εύχρηστο τρόπο. Συγκεκριμένα, με μια απλή εντολή μέσω κειμένου, το MusicLM, μπορεί να αναπαράξει μουσική 24 kHz διάρκειας λίγων λεπτών, τίθεται ωστόσο ένα ζήτημα με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα που χρήζουν προσοχής για να μην παραβιαστούν. Σύμφωνα ωστόσο με τους εμπνευστές του νέου συστήματος, σκοπός είναι οι νέοι καλλιτέχνες να βοηθούνται στην παραγωγή νέας πρωτότυπης μουσικής και όχι να υποκαθιστούν υφιστάμενη.

 

ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ!

Η πρώιμη ανθοφορία της αμυγδαλιάς είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για να εκδράμει κανείς Φεβρουάριο μήνα, καθώς το μαγευτικό αυτό θέαμα διαρκεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είναι κρίμα να μην γίνει βίωμα. Η νυφούλα του χειμώνα, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά, είναι το πρώτο δέντρο που ανθίζει το νέο έτος και είναι ένα πραγματικό οφθαλμόλουτρο στη θέαση και στην όψη. Το πότε στο μεταξύ ανθίζουν οι αμυγδαλιές (Ιανουάριο ή Φεβρουάριο) φανερώνει κατά πόσο η χρονιά στο σύνολό της θα είναι πρώιμη ή όψιμη. Όταν πάντως, λόγω ήπιων καιρικών συνθηκών, αργούν να ανθίσουν, δίνουν περισσότερο νέκταρ και γύρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση