ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Ο Nicholas Kirkwood κλείνει το ομώνυμο brand του για λόγους βιωσιμότητας

«Νομίζω ότι, από πολλές απόψεις, το brand μου έχει κάνει την πορεία του, προς το παρόν. Νιώθω πολύ περήφανος».

Ζωή Τουτουντζίδου

Ο Nicholas Kirkwood κλείνει το ομώνυμο brand του μετά από «ένα άγριο, συναρπαστικό ταξίδι». Ο Βρετανός σχεδιαστής, γνωστός για τα εφευρετικά και αρχιτεκτονικά του παπούτσια ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης του στο Instagram ότι θα κλείσει το γνωστό brand μετά από 18 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός σχεδιαστής δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο όπου αποκάλυπτε τον λόγο που κλείνει το γνωστό brand και συνόδευσε την ανάρτηση του με μερικές φωτογραφίες από τα πιο ιδιαίτερα και επιβλητικά του σχέδια. 

«Νομίζω ότι, από πολλές απόψεις, το brand μου έχει κάνει την πορεία του, προς το παρόν. Νιώθω πολύ περήφανος . Ήταν ένα άγριο και συναρπαστικό ταξίδι. Έχω συλλέξει τόσες πολλές απίστευτες αναμνήσεις και ανεκτίμητες γνώσεις μαζί με εξαιρετικά δημιουργικούς οραματιστές της μόδας με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια» σχολίασε μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής, αποκαλύπτοντας στην συνέχεια ότι κλείνει το brand του για λόγους βιωσιμότητας.

«Η συνεχείς αναζήτηση μου για πιο βιώσιμα υλικά που δεν πλήττουν τον πλανήτη και η αδυναμία εύρεσης τους, ενάντια σε μία βιομηχανία που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, με οδήγησαν να πάρω την απίστευτα δύσκολη απόφαση να κλείσω το brand Nicholas Kirkwood». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σχεδιαστής πέρασε τα τελευταία αρκετά χρόνια ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα στα σχέδια και την παραγωγή του.

Πλέον, ο Kirkwood στοχεύει στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς πράσινων τεχνολογιών κατασκευής και υλικών, τις οποίες ελπίζει να ενσωματώσει σε ένα νέο brand που σχεδιάζει, καθώς σκοπός του είναι να η δημιουργία μίας βιομηχανίας μόδας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση