ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top με print
 

Η σκηνοθέτης της ταινίας «Till» κατηγορεί τα Όσκαρ για μισογυνισμό

«Ζούμε σε έναν κόσμο και εργαζόμαστε σε βιομηχανίες που είναι τόσο επιθετικά αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της λευκότητας και στη διαιώνιση ενός ασύστολου μισογυνισμού προς τις μαύρες γυναίκες»

Ζωή Τουτουντζίδου

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τις υποψηφιότητές της για τα βραβεία Oscar 2023 με παρουσιαστές τους Riz Ahmed και Alison Williams. Η 95η τελετή απονομής των βραβείων Oscar θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theater στις 12 Μαρτίου και θα μεταδοθεί από το ABC.

Από τις υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ 2023 ξεχωρίζει η ταινία Everything Everywhere All At Once με 11, συμπεριλαμβανομένων το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Δείτε ολόκληρη της λίστα με τις υποψηφιότητεςεδώ.

Αυτό όμως που έκανε αρκετή εντύπωση στους καλλιτεχνικούς κύκλους είναι ότι δεν υπήρχε υποψήφια καμία γυναίκα σκηνοθέτης πεντάδα για την Καλύτερη Σκηνοθεσία σε αντίθεση με τα βραβεία Bafta και SAGs.

Με την σκηνοθέτη της ταινίας «Till», Chinonye Chukwu να καταγγέλλει με την σειρά της την διοργάνωση για μισογυνισμό και κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στις γυναίκες ειδικά τις μαύρες.

Η Chukwu ανάρτησε λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων μία φωτογραφία της μαζί με την ακτιβίστρια Myrlie Evers-Williams την οποία στην ταινία της ερμηνεύει η Jamie Lawson, σχολιάζοντας σε λεζάντα.

«Ζούμε σε έναν κόσμο και εργαζόμαστε σε βιομηχανίες που είναι τόσο επιθετικά αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της λευκότητας και στη διαιώνιση ενός ασύστολου μισογυνισμού προς τις μαύρες γυναίκες. Κι όμως, είμαι για πάντα ευγνώμων για το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μου: Ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε προκλήσεις ή εμπόδια, θα έχω πάντα τη δύναμη να καλλιεργώ τη δική μου χαρά, και αυτή η χαρά θα συνεχίσει να είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές αντίστασης.»

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση