ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Η επιστροφή του Trump στα social media

Η ανακοίνωση του Meta

Ζωή Τουτουντζίδου

Η εταιρεία Meta ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ότι τις επόμενες εβδομάδες «θα βάλει τέλος στον αποκλεισμό» των λογαριασμών του Donald Trump στο Facebook και το Instagram.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην πλανητάρχης μπλοκαρίστηκε από την εταιρία μετά την επίθεση των φιλάθλων του στο Καπιτώλιο το 2021. Πιο συγκεκριμένα, ο Trump αποκλείστηκε από τις πλατφόρμες του Meta αλλά και το Twitter στις 7 Ιανουαρίου 2021.

«Το κοινό θα πρέπει να μπορεί να ακούει όσα λένε οι πολιτικοί προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει ξεκάθαρες αποφάσεις», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Meta και προσθέτει ««Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που οι άνθρωποι μπορούν να λένε στην πλατφόρμα μας. Όταν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στον πραγματικό κόσμο, ένας αυξημένος κίνδυνος που δικαιολογεί την παρέμβαση της Meta στη δημόσια συζήτηση, τότε αντιδρούμε». Σχολιάζοντας μάλιστα ότι το Facebook έχασε «δισεκατομμύρια» αφού απαγόρευσε «τον αγαπημένο σας πρόεδρο, εμένα».

Η επιστροφή του Trump στο Twitter

Την αρχή της επιστροφής του πολιτικού στα social media έκανε το Twitter λίγες ημέρες μετά την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές της Αμερικής, γεγονός που βοηθάει αρκετά την προεκλογική καμπάνια του.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστροφή του Trump στο twitter συνέβη μετά από προτροπή του Διευθύνου Σύμβουλου και νέου ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk ο οποίος δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες της πλατφόρμας εάν έπρεπε να αποκατασταθεί ο Trump στην πλατφόρμα, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από τους χρήστες.

Η ενέργεια αυτή του Musk έθεσε θα λέγαμε τις βάσεις για την επιστροφή του πρώην προέδρου στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση