ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

5 surfers μάς συστήνουν την κουλτούρα του surfing στην Κύπρο

Για το must Ιουλίου συναντήσαμε 5 surfers στην ακτή του Sandy Beach στην Λέμπα για να μας μυήσουν στην κουλτούρα του surf και σε όλα όσα περιλαμβάνει

newsroom must

της Μαρίας Φάντη και της Ριάνας Στυλιανού

Έχουν μάθει να δαμάζουν τα κύματα και αυτά να γίνονται ο καλύτερός τους φίλος. Βουτούν στα καταγάλανα νερά, κάνουν θυσίες αφού μέρος της ζωής τους περιστρέφεται γύρω από τα δελτία καιρού και κάνουν υπομονή μέχρι να πετύχουν το τέλειο κύμα. 

Βουτούν στα καταγάλανα νερά, κάνουν θυσίες αφού μέρος της ζωής τους περιστρέφεται γύρω από τα δελτία καιρού και κάνουν υπομονή μέχρι να πετύχουν το τέλειο κύμα. Για εκατοντάδες χρόνια το surfing αποτελούσε μέρος του αρχαίου πολιτισμού της Πολυνησίας. Οι Ευρωπαίοι το είδαν για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα. Σιγά-σιγά και άλλοι λαοί άρχισαν την προσπάθεια να δαμάσουν τα κύματα με μια σανίδα. Στην Κύπρο, το σπορ μάς το έφεραν τέσσερεις Αφροαμερικανοί που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του νησιού, πιο συγκεκριμένα της Πάφου, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, και εξασκούσαν το άθλημα για χρόνια. Το σπορ διαδόθηκε σιγά-σιγά με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πολλοί αυτοί που το ασκούν και η κοινότητα των surfers συνεχώς να μεγαλώνει. Οι Αφροαμερικανοί έφυγαν, το άθλημα όμως έμεινε, γνωρίζοντας όλο και μεγαλύτερη διάδοση τα τελευταία τρία χρόνια.

Με φόντο τα καταγάλανα νερά του Sandy Beach, βουτήξαμε στην ιδιαίτερη κουλτούρα των surfers στην Κύπρο για να δούμε την άλλη όψη της θάλασσας και να μάθουμε περισσότερα για το πιο ανερχόμενο άθλημα στο νησί.

Για το must Ιουλίου συναντήσαμε 5 surfers στην ακτή του Sandy Beach στην Λέμπα για να μας μυήσουν στην κουλτούρα του surf και σε όλα όσα περιλαμβάνει. Κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Ιουλίου με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X