ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Η ιδιαίτερη pop της Andrea Charls

Η μουσική της Κύπρου με πιο ηλεκτρονικό ύφος, η δημιουργία ενός αρώματος και η επιτυχία στο YouTube

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Από τα χρόνια του νηπιαγωγείου, όταν τραγουδούσε στον καθρέφτη με μια βούρτσα μαλλιών σαν μικρόφωνο, τότε ξεκίνησε η σχέση της με τη μουσική όπως στις περισσότερες περιπτώσεις. Για την Andrea Charls, όμως, η σχέση αυτή προχώρησε μέχρι το Berklee College of Music στη Βοστώνη όπου ζει τα τελευταία δώδεκα χρόνια, και συνεχίζεται μέχρι τώρα, αφού πρόσφατα είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει με τον πολυβραβευμένο με Grammys και τραγουδιστή του εμβληματικού πλέον «Don’t Worry, Be Happy», Bobby McFerrin. Εκτός αυτού, κυκλοφόρησε και το ολοκαίνουργιό της single, το «Arrow».

«Είναι η δική μου ιστορία μιας απαγορευμένης αγάπης, όταν δεν ήμουν ανοιχτή να εκφράσω το πώς ένιωθα. Ήθελα κάποιου είδους ελπίδα ή μια διέξοδο. […] Οι στίχοι έδωσαν φωνή στις σκέψεις που είχα στο κεφάλι μου, πράγματα που δεν μπορούσα να πω σε κανένα. To τραγούδι είναι μια υπενθύμιση στον εαυτό μου πως είναι εφικτό να ξεπεράσεις μια κατάσταση όπου νιώθεις πως ο κόσμος καταρρέει γύρω σου» μάς λέει μιλώντας για το τραγούδι.

Το κυπριακό αίμα της μεταφέρθηκε στο τραγούδι και πήρε ηχητική μορφή, ενώνοντας την κυπριακή παραδοσιακή μουσική με την pop και την ηλεκτρονική, με τη μελωδία Makam’s να υπάρχει διακριτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Η επιθυμία της να σμίγει τη μουσική της Κύπρου επεκτείνεται και στη νέα της δισκογραφική δουλειά με το συγκρότημα ANTHEIA, που έχει αφοσιωθεί στη διάδοση της κυπριακής μουσικής συνδυάζοντάς την μαζί με μοντέρνους ήχους.

Πέραν όμως από την αγάπη της για τη μουσική, έχει καθιερωθεί στο YouTube με πάνω από εβδομήντα έξι χιλιάδες συνδρομητές για τις κριτικές αρωμάτων που παρουσιάζει ως Curly Scents και λάνσαρε πλέον το δικό της άρωμα, το «The Siren». «Είχα την τιμή να μου ζητηθεί να συμμετέχω σε ένα αποκλειστικό project του πολυτελούς οίκου μόδας και αρωμάτων Zaharoff. Δημιουργήσαμε το άρωμα από το μηδέν μαζί με τον γνωστό αρωματοποιό Gino Percontino, από τον σχεδιασμό της συσκευασίας μέχρι το ποια έλαια θα χρησιμοποιηθούν, είχαμε εξ ολοκλήρου τον δημιουργικό έλεγχο». Με λίγα λόγια, η δημιουργική πλευρά της Andrea Charls έχει αφιερωθεί στη δημιουργία και στη διέγερση των αισθήσεων και των συναισθημάτων, και τα καταφέρνει περίφημα. Με άξονα τις ρίζες της δημιουργεί, τόσο μόνη της όσο και με το συγκρότημα, μελωδίες που παίρνουν τη μουσική της Κύπρου ένα βήμα παραπέρα, και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, μιας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση