ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Η «αληθινή Martha» μηνύει το Netflix

Ζητά 170 εκατ. δολάρια η αληθινή Martha της σειράς «Baby Reindeer»

Μαρία Σάββα

Μια Βρετανή, η Fiona Harvey, κατέθεσε χθες, Πέμπτη, μήνυση κατά της πλατφόρμας Netflix, ζητώντας αποζημίωση ύψους 170 εκατομμυρίων δολαρίων για δυσφήμηση. Η Harvey ισχυρίζεται ότι είναι η γυναίκα που παρουσιάζεται ως βίαιη και χειριστική στη δημοφιλή σειρά "Μικρό Ταρανδάκι" (Baby Reindeer).

Η Harvey αποφάσισε να αποκαλυφθεί αφού φαν της σειράς την αναγνώρισαν ως την πραγματική "Martha", την γυναίκα που κατασκοπεύει και παρενοχλεί τον "Donny", τον κεντρικό χαρακτήρα της σειράς. Η σειρά, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και αποτελείται από επτά επεισόδια, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Σκωτσέζου ηθοποιού Richard Gadd, ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του και περιγράφει την παρενόχληση που υπέστη από μια γυναίκα για χρόνια.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια, η Harvey χαρακτηρίζει την αφήγηση της σειράς ως "το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία της τηλεόρασης". Υποστηρίζει ότι δυσφημήθηκε και κατηγορεί το Netflix για ηθική βλάβη, επισημαίνοντας ότι "το Netflix και ο δημιουργός της σειράς, Richard Gadd, διέδωσαν αυτό το ψέμα για απληστία και δημοσιότητα, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους θεατές, περισσότερη προσοχή, περισσότερα χρήματα και να καταστρέψουν τη ζωή της μηνύτριας Fiona Harvey".

Στη σειρά, η "Martha" εμφανίζεται να παρενοχλεί τον ηθοποιό για χρόνια, στέλνοντας του χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φωνητικά, πηγαίνοντας στο μπαρ όπου εργάζεται και στις χιουμοριστικές παραστάσεις του, φθάνοντας μέχρι να επιτεθεί στους γονείς και τη φιλενάδα του. Επίσης, φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει σεξουαλική επίθεση εναντίον του ηθοποιού.

Στα τέλη Απριλίου, ο Richard Gadd ζήτησε από τους φαν της σειράς μέσω Instagram να σταματήσουν να προσπαθούν να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα των προσώπων που εικονίζονται. Σε συνεντεύξεις του, ανέφερε ότι έχει αλλάξει τις λεπτομέρειες της ιστορίας για να προστατεύσει την πραγματική "Martha". Παρόλα αυτά, η ταυτότητα της Fiona Harvey γρήγορα διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να προβαίνουν σε απειλές εναντίον της.

Μετά την αποκάλυψη του ονόματός της, η Harvey αρνήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι παρενοχλούσε τον ηθοποιό ή ότι του επιτέθηκε, και ισχυρίστηκε ότι έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της. Το Netflix δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Baby Reindeer  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  Netflix  |  Martha  |  viral  |  νέα  |  επικαιρότητα

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση