ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Η απάντηση της Wintour για το εξώφυλλο Kamala Harris στην Vogue

Το εξώφυλλο που προκάλεσε αντιδράσεις και η απάντηση της Anna Wintour

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το υποτιθέμενο εξώφυλλο της Kamala Harris για την Vogue κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες και, η αλήθεια είναι πως μας άρεσε γιατί παρουσίαζε τη νέα Αντιπρόεδρο της Αμερικής με το look που έχουμε συνηθίσει, φωτογραφημένη από τον Tyler Mitchell. Τα σχόλια που έλαβε δεν ήταν τόσο θετικά, και παρατηρώντας το καλύτερα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. 

Για να σε βάλουμε στο θέμα, η φωτογραφία δείχνει την Harris με κουστούμι και ένα απλό top από μέσα, με τα χαρακτηριστικά της πλέον Converse και με μαργαριτάρια στο λαιμό, να χαμογελά μπροστά από ένα ροζ backdrop πάνω σε ένα πράσινο φόντο. Πολλοί σχολίασαν αφενός η Vogue θα μπορούσε να βγάλει κάτι πιο ''έντονο'' παρά την στάση και τα ρούχα με τα οποία βλέπαμε την Harris καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του Joe Biden, και αφετέρου πως ο φωτισμός δεν κολακεύει το χρώμα δέρματος της. 

Όσον αφορά στον φωτισμό, ο κόσμος αντέδρασε μιας και στη φωτογραφία η Kamala φαίνεται πιο λευκή, και παρότρυνε την Vogue να επιλέγει φωτογράφους που ξέρουν να φωτίζουν το μαύρο δέρμα, φέρνοντας ως παράδειγμα τις φωτογραφίσεις της αθλήτριας Simone Biles και της ράπερ Cardi B. 

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Yashar Ali, της Huffington Post, η ομάδα της Kamala δεν γνώριζε για την επιλογή της φωτογραφίας και πως είχαν συμφωνήσει με την Anna Wintour για μια εντελώς διαφορετική φωτογραφία, με την Αντιπρόεδρο μπροστά από ένα κιτρινο-χρυσο φόντο να φορά γαλάζιο κοστούμι. Η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφόρησε, στη συνέχεια, σαν ψηφιακό εξώφυλλο. 

Η παραγωγός του CNN Jasmine Wright συμπλήρωσε μέσω Twitter περισσότερες πληροφορίες για το παρασκήνιο: 

''Πηγές μού λένε πως το ροζ και πράσινο εξώφυλλο δεν ήταν καν στις επιλογές της ομάδας της Harris για τις φωτογραφίες που θα συμπεριλαμβάνονταν μέσα στο περιοδικό. Οπότε κάποιος πρέπει να αγνόησε τις εγκεκριμένες φωτογραφίες''. 

H Anna Wintour, μιλώντας σε podcast της New York Times, έδωσε μια αναλυτική απάντηση εξηγώντας και υπερασπίζοντας την επιλογή τους:

"Προφανώς, έχουμε ακούσει και κατανοήσει την αντίδραση στο έντυπο εξώφυλλο και θέλω απλώς να επαναλάβω ότι δεν ήταν πρόθεσή μας να μειώσουμε με κανέναν τρόπο τη σημασία της απίστευτης νίκης της Αντιπροέδρου. Δεν υπήρχε επίσημη συμφωνία για το ποια θα ήταν η επιλογή του εξωφύλλου. Όταν οι δύο εικόνες έφτασαν στη Vogue, όλοι μας αισθανθήκαμε πολύ έντονα ότι το λιγότερο επίσημο πορτρέτο της εκλεγμένης αντιπροέδρου αντανακλούσε πραγματικά τη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε όλοι.

"Και αισθανθήκαμε να αντικατοπτρίζουμε αυτήν την τραγική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία, με μια πολύ λιγότερο επίσημη εικόνα, κάτι που ήταν πολύ προσιτό και πραγματικό, ενώ εξέφραζε το σήμα κατατεθέν της εκστρατείας Biden-Harris και τη συνολική προσπάθεια, και είμαι σίγουρη ότι θα το επιτύχει". 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση