ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot πλεκτό, washed out denim παντελόνι σε baby pink και sneakers
 

Αναβλήθηκε το Φεστιβάλ Καννών

Η επίσημη ανακοίνωση του προέδρου

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, που σε κανονικές συνθήκες θα λάμβανε χώρα στις 12 και 13 Μαϊου, αναβλήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Η άποφαση έρχεται σαν μέτρο ασφάλειας μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα σχέδια για επαναπρογραμματισμό του, αλλά τα δημοσιεύματα το θέλουν να λαμβάνει χώρα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης. 

''Αυτή τη στιγμή της κρίσης της παγκόσμιας υγείας, οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα του COVID-19, και εκφράζουμε τη στήριξή μας σε όλους αυτούς που μάχονται κατά του ιού. Αποφασίσαμε πως το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο μυαλό μας για το πότε θα λάβει χώρα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε την πορεία του, με τη βασική επιλογή να είναι μια απλή αναβολή'' γράφει η επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού. 

Ο φετινός πρόεδρος του φεστιβάλ, ο σκηνοθέτης Spike Lee συμπληρώνει πως βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου και δηλώνει σύμφωνος με την απόφαση: 

''Ας μην ξεχνάμε πως αυτό είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου, η μεγαλύτερη σκηνή, και θα είμαι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της επιτροπής. Κοιτάξτε, δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί αύριο. Πρέπει να προσευχηθούμε, θα περάσει, θα βρούμε εμβόλιο, θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας φυσικά, συναισθηματικά και οικονομικά. Δεν είναι αστείο. Δεν είναι σενάριο ταινίας''. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση