ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Cranberry scones Αθηνάς

Αθηνά Λοϊζίδου

Τα scones με μαρμελάδα και κρέμα τα καταναλώνω όποτε έχω όρεξη για κάτι ψωμοειδές και γλυκό. Παραδοσιακά τα scones είναι ένα εγγλέζικο έδεσμα που σερβίρεται σαν «Afternoon Tea».

Φτιάχνονται συνήθως με σταφίδες ή σκέτα, αλλά εγώ εδώ τα έφτιαξα με cranberries που μ’ αρέσουν πολύ. Στην Κύπρο είναι σχεδόν αδύνατον να βρούμε «clotted cream», με την οποία οι Άγγλοι σερβίρουν τα scones. Εγώ προτείνω να την αντικαταστήσετε με τυρί mascarpone. Σερβίρετε με μαρμελάδα της επιλογής σας και μια γενναιόδωρη κουταλιά mascarpone.

Κανονικά, για να φτιάξουμε τη ζύμη των scones πρέπει να ριζιάσουμε (τρίψουμε) το αλεύρι με το βούτυρο και μετά να προσθέσουμε το γάλα. Εγώ δοκίμασα να φτιάξω τη ζύμη των scones, κτυπώντας όλα τα υλικά στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα γάντζου για ζύμη. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Απλώς αφήστε τα cranberries τελευταία και ζυμώστε τα μέσα με το χέρι.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση