ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Χειμώνας και αγκαλιά, πάνε πάντα μαζί

Για μένα είναι η πιο μαγική σεζόν, στην οποία όλα αλλάζουν και όλα ανατρέπονται, έτσι και ο έρωτας, που διαπρέπει σε κλίμα γιορτινό

Δωριάνα Κυριάκου

Είναι φυσικό, όπως με το καλοκαίρι, τα άτομα σε αντίθεση με τους καυτούς μήνες, να περνούν πλέον σε ένα νέο επίπεδο και να αναζητούν κάτι διαφορετικό. Τον χειμώνα πάντα όλα μοιάζουν λίγο πιο αστραφτερά, όλα έχουν λίγο πιο γλυκιά γεύση, οι μυρωδιές γίνονται πιο έντονες και οι άνθρωποι έρχονται ολοένα και πιο κοντά.

Είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου, όπου ξεχνιούνται τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις, σωπάσει η βαβούρα της καθημερινότητας και έρχεται στο προσκήνιο η ανάγκη για επαφή. Εκεί στις πιο βαθιά κρυμμένες μας επιθυμίες «πατά» και ο φτερωτός θεός με τα τόξα του και μοιράζει θετικά συναισθήματα και ερωτική διάθεση.

Η αγκαλιά είναι η πιο σημαντική και οικεία πράξη που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους τόσα πολλά, που αντιστοιχούν σε αύξηση των επιπέδων της ευχαρίστησης που παίρνουν από την καθημερινή αλληλεπίδραση. Προφανώς ανεβάζει τα επίπεδα happy hormones στον εγκέφαλο, δίνει νόημα στις διαπροσωπικές σχέσεις και εκφράζει όλα όσα κάποιοι δυσκολεύονται να πουν με λόγια.
Μπορεί η COVID-19 να μας έχει στερήσει σε τεράστιο βαθμό αυτό το ανυπέρβλητης αξίας αγαθό, ωστόσο οι γιορτές και το χειμωνιάτικο κλίμα «επιβάλουν» να αφεθούμε στην ανταλλαγή ορμονών, τουλάχιστον με τα δικά μας πρόσωπα (αφού σιγουρευτούμε πως είμαστε αρνητικοί στον ιό) και πόσο μάλλον με τον σύντροφό μας.

Έχει τόσα να μας προσφέρει, αποδεδειγμένα, απαλλάσσει αυτόματα τα άτομα από το στρες και τον «πόνο» της καθημερινής πάλης για επιβίωση. Αγγίζει τις καρδιές και τονώνει το ηθικό, μοιράζει χτυποκάρδια και ξυπνά ένα από τα βασικά κίνητρα. Αυτό της αναπαραγωγής, της εμπιστοσύνης προς τον παρτενέρ, της θέλησης για εξέλιξη και της ελπίδας για καλύτερες μέρες.

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό της χαρακτηριστικό, η μαγεία και η αστερόσκονη γίνονται ένα, για να μεταφέρουν το μήνυμα της συνύπαρξης και της ελπίδας για αλλαγή, για εξέλιξη. Ντοπαμίνη και άλλες ορμόνες γίνονται σύμμαχοι μέσα από μια κίνηση που θυμίζει σε όλους μας πως πράγματι, η φύση του ανθρώπου απαντά στην ομαδική συνεργασία.

Είμαστε πλασμένοι να ενωνόμαστε σαν δύο μισά, δείτε το και εσείς λοιπόν λίγο πιο ρομαντικά και αφεθείτε στο κάλεσμα που «προστάζει» τουλάχιστον η έμπνευση της εποχής. Αφεθείτε στις ποιότητες της συνύπαρξης και μοιραστείτε με τον παρτενέρ σας το πιο σημαντικό κομμάτι του εαυτού σας, αυτό της ευάλωτής σας πλευράς. Αγκαλιαστείτε σφιχτά και με διάρκεια επιτρέποντας στις ορμόνες να σας παρασύρουν στον δικό τους ρυθμό, εξάλλου μία δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει, ξυπνώντας συναισθήματα που στερηθήκαμε αρκετά.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Claudia van Zyl on Unsplash

Pillow talk: Μιλάτε μετά το σεξ;

Μια καλή σχέση σε επικοινωνιακό και συναισθηματικό επίπεδο αποτελεί έναν προβλεπτικό παράγοντα ...
newsroom must
 |  LOVE