ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Τι είναι η εποχιακή κατάθλιψη και πώς να την αντιμετωπίσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

newsroom must

Υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν την αλλαγή του καιρού και άλλοι που πέφτουν σε κατάθλιψη, γνωστή ως κατάθλιψη του χειμώνα. Αν λοιπόν και εσείς είστε από αυτούς που κοιτάζετε από το παράθυρο και νιώθετε ένα βάρος στο στήθος, ανήκετε μάλλον στους ανθρώπους με εποχική συναισθηματική διαταραχή, μια κατάσταση που προκαλείται από το μειωμένο ηλιακό φως και τα χαμηλότερα κατά συνέπεια επίπεδα νευροδιαβιβαστών. Υπάρχει όμως ένας τρόπος που εγγυημένα θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την κατάθλιψη του χειμώνα και δεν είναι άλλος από την άσκηση στην φύση.

Ακόμα και αν αφιερώνετε 15-20 λεπτά την ημέρα, είναι ικανά να ανεβάσουν την διάθεση σας και να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα σας. Η άσκηση προκαλεί έκκριση ενδορφινών, οι οποίες μας κάνουν χαρούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, όταν γυμναζόμαστε, το σώμα μας απελευθερώνει σεροτονίνη και ντοπαμίνη, ουσίες που καταπολεμούν τους μυϊκούς πόνους. Επιλέξτε να γυμναστείτε ώρες με ηλιοφάνεια κυρίως όταν ασκήστε σε ανοιχτούς χώρους. Έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε την φύση γύρω σας και είναι πιο ασφαλές λόγο της καλύτερης ορατότητας.

Μια κίνηση για ενίσχυση της συναισθηματικής υγείας θα ήταν η προσθήκη ασκήσεων ενσυνειδητότητας όπως η γιόγκα και οι πιλάτες ή ακόμα και ένα πρόγραμμα διατάσεων κάποιες φορές την εβδομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση