ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Τελικά η πανδημία επηρέασε την σεξουαλική μας ζωή;

Κι όμως ο κορωνοϊός δεν άλλαξε μόνο την καθημερινότητα και τις δραστηριότητές μας.

newsroom must

Αν κάποιος σε ρωτούσε τι πιστεύεις σχετικά με το αν ο κορωνοϊός επηρέασε την σεξουαλικότητα των ανθρώπων, υποθέτουμε πως μεταξύ άλλων θα τόνιζες πως είτε η πανδημία έφερε τα ζευγάρια πιο κοντά (αναγκαστικές συγκατοικήσεις), είτε τα απομάκρυνε, αφού οι πολλές ώρες στο σπίτι έφεραν στην επιφάνεια προβλήματα που ενώ υπήρχαν καιρό, τώρα έγιναν ακόμη εντονότερα και ουκ ολίγοι οδηγήθηκαν στα διαζύγια. Την ίδια στιγμή, θεωρούμε ότι θα ανέφερες την αύξηση των γεννήσεων και φυσικά, την αυξημένη χρήση των dating apps. Και ενώ σίγουρα όλα αυτά είναι λογικά και ενδεχομένως αποτελούν την πραγματικότητα, μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey αποκαλύπτει μερικές πτυχές που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα σχετικά με το πώς ο Covid-19 επηρέασε τις σχέσεις και το σεξ.

Οι σεξουαλικές επαφές έχουν μειωθεί
Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Kinsey, περισσότερο από το 50% των συμμετεχόντων της έρευνας που ανήκε στην ηλικιακή ομάδα 18-35, αποκάλυψε πως πλέον κάνει λιγότερο σεξ, γεγονός απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε τις εξ αποστάσεως σχέσεις, τις οικογένειες που ήταν συνέχεια μαζί με τα παιδιά τους και φυσικά, το τεράστιο άγχος που προκάλεσε γενικότερα η εξάπλωση της πανδημίας.

Η επικοινωνία στις σχέσεις έχει αυξηθεί
Κι όμως, ο Covid 19, παρά τα αρνητικά του, φαίνεται να πέτυχε και κάτι θετικό: την αύξηση της επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών. Πιο συγκεκριμένα, η πανδημία έκανε τον κόσμο να μιλάει περισσότερο για τις σεξουαλικές του ανάγκες και για τα προβλήματα που προκύπτουν και σε πολλές περιπτώσεις οι συζητήσεις ΄ήταν άκρως ευεργετικές.

Περισσότερα πειράματα και ικανοποίηση στο σεξ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά την περίοδο της καραντίνας τα ζευγάρια ήρθαν πιο κοντά και έχοντας άπλετο χρόνο αφέθηκαν με αποτέλεσμα να δοκιμάσουν νέες στάσεις και να βάλουν στο παιχνίδι ερωτικά βοηθήματα.

Περισσότερο online dating
Well, όπως είναι αναμενόμενο η χρήση των dating apps αυξήθηκε αφού για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γνωριστούν άτομα που ενδιαφέρονταν για σεξ ή σχέση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι το ότι οι εν λόγω πλατφόρμες μετά την πανδημία, δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με στόχο το casual sex, αλλά αντίθετα, έχουν μετατραπεί σε μέσο επικοινωνίας και εξομολογητικών συζητήσεων.

Photos on Unsplash

 

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Claudia van Zyl on Unsplash

Pillow talk: Μιλάτε μετά το σεξ;

Μια καλή σχέση σε επικοινωνιακό και συναισθηματικό επίπεδο αποτελεί έναν προβλεπτικό παράγοντα ...
newsroom must
 |  LOVE