ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ecru denim παντελόνι, πουκάμισο και γόβες
 

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στην αρχή μιας σχέσης

Υπάρχουν φορές που όλοι μας παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό και την τρέλα του έρωτα των πρώτων ημερών

Ζωή Τουτουντζίδου

Στην αρχή μιας σχέσης όλα μας φαίνονται υπέροχα, σχεδόν ιδανικά. Ερωτευόμαστε «τυφλά» τον άλλο και ονειρευόμαστε ένα μέλλον μαζί του, χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές τα λάθη που κάνουμε.

Για το αν θα αντέξει μια σχέση θα το δείξει μόνο ο χρόνος καθώς είναι το απαραίτητο συστατικό που χρειάζεται για να «ανθίσει» και ευδοκιμήσει. Ως γεγονός, ξεκινάμε μια σχέση πάντα με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με την θετική μας διάθεση ως «καθοδηγητή».

Ωστόσο, όπως προ είπαμε υπάρχουν φορές που όλοι μας παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό και την τρέλα του έρωτα των πρώτων ημερών, με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη που όχι μόνο «στέλνουν» λάθος μηνύματα στον νέο μας σύντροφο αλλά καταδικάζουν και την ίδια την σχέση και αξίζει να σχολιάσουμε περαιτέρω.

1.Απαιτούμε χρόνο από τον άλλο
Ο καθένας έχει ανάγκη από τον χώρο και τον χρόνο του. Όταν απαιτούμε συνεχώς τον αποκλειστικό χρόνο και την ενέργεια του άλλου αυτό έχει ως αποτέλεσμα την φθορά της σχέσης και διακόπτει την διαδικασία ανάπτυξης της.

2. Κρίνουμε αμέσως τον άλλο
Είναι αρκετά σύνηθες να κρίνουμε και να μην εμπιστευόμαστε πάντα τις προθέσεις του άλλου, ειδικά στα πρώιμα στάδια μιας σχέσης. Είναι σημαντικό να μην επηρεαζόμαστε από φοβίες ή ανασφάλειες που μας προκάλεσαν άλλοι και να εμπιστευτούμε έστω και λιγάκι το νέο άτομο που ήρθε στην ζωή μας.

3. Ανοίγουμε όλα μας τα χαρτιά πολύ γρήγορα
Όσο άνετα και αν νιώθουμε με τον άλλο, πρέπει πάντα να κρατάμε και ένα κομμάτι του εαυτού μας για εμάς. Γενικά αυτό είναι καλό να το ακολουθούμε σε κάθε μας προσωπική σχέση. Όπως λέει και η λαϊκή μας φράση καλό θα είναι να «πλανάται και λίγο μυστήριο στην ατμόσφαιρα»

4. Κάνουμε αδιάκριτες ερωτήσεις
Αρκετές φορές όταν προσπαθούμε να συνδεθούμε με τον άλλο και να αναπτύξουμε μια σχέση μαζί του, καταλήγουμε να κάνουμε αδιάκριτες και άκρως προσωπικές ερωτήσεις που πιθανώς να φέρουν σε δύσκολή θέση ή να προσβάλλουν τον συνομιλητή μας.

5. Ζηλεύουμε
Λέμε πως η ζήλια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης, αν όμως κάποιος παρουσιάζει στοιχεία ζήλιας στον χαρακτήρα του και κάνει σκηνές ζηλοτυπίας από την αρχή μιας σχέσης και ειδικά όταν ο άλλος δεν έχει δώσει δικαιώματα, τότε ναι, αυτός ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης.

6. Αναζητούμε την αποκλειστική δέσμευση
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνεις κάποιος στην σχέση του, ειδικά στα πρώιμα στάδια της είναι η απαίτηση της αποκλειστικής δέσμευσης. Τι εννοούμε με αυτό; Όταν κάποιος επιζητάει συνεχώς την αναγνώριση και την φιλοφρόνηση του άλλου, έχει ως αποτέλεσμα το σ ‘αγαπώ να γίνεται συνήθεια και να καταντάει ένα ψέμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον χωρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση