ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Sex drive: Πόσο επηρεάζεται από την βιταμίνη D;

Οι αλλαγές που προκύπτουν στο σώμα.

Ήρθε η στιγμή, όλα όσα μάθαμε από την προηγούμενη, mini εισαγωγή, στην σεξουαλική υγεία και ζωή, να εφαρμοστούν. Με την άνοδο της θερμοκρασίας να σηματοδοτεί και την άνοδο στην συναισθηματική και ερωτική μας διάθεση.

Είναι αλήθεια, όπως είπαμε και στο παρελθόν η βιταμίνη D την οποία παίρνουμε σε συστάδες από τον ήλιο, διαχρονικά να βοηθά τόσο στην στυτική λειτουργία στους άνδρες (American Heart Association – χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D = Στυτική δυσλειτουργία) όσο και στις γυναίκες με την αυξημένη παραγωγή ορμονών (οιστρογόνα)

Η βιταμίνη D λοιπόν, την οποία έχουμε άφθονη, ειδικά στην Κύπρο, φαίνεται σύμφωνα με τις έρευνες να συσχετίζεται με την σεξουαλική επιθυμία (Libido), επηρεάζει – κυρίως τους άνδρες- στα επίπεδα έκκρισης τεστοστερόνης σε αύξουσα τιμή, κάτι που σημαίνει ότι οι άνδρες σύντροφοι γίνονται πολύ πιο ερωτικοί και δυναμικοί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Και επειδή πάντα «χρειάζεται δύο για να χορέψουν ταγκό», συμπεραίνουμε, ότι αναπόφευκτα εκκρίνονται οι αγαπημένες μας ορμόνες (oxytocin/dopamine) και από τους δύο, με αποτέλεσμα, σε οποιαδήποτε είδους σχέση (sexual relationship) και τα δύο ή περισσότερα μέλη να απολαμβάνουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την σεξουαλική πράξη.

Ας θυμηθούμε τον βασικό κανόνα της αρχής της ηδονής. «Η Αρχή της ηδονής με βάση το Freud (πατέρας της Ψυχανάλυσης) βρίσκεται κυρίως κρυμμένη στην ανάγκη για ευχαρίστηση που παίρνει ο καθένας από εμάς με διαφορετικούς τρόπους». Η οποία κατά κόρων βασίζεται στην pleasure hormone, Dopamine. Ορμόνη που αποτελεί βασικό πυλώνα του reward system (σύστημα επιβράβευσης), της μνήμης και της παρακίνησης (motivation). Όταν η dopa εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες τότε ο εγκέφαλος αναγκάζει την ψυχή να κατακλύζεται με αισθήματα ευχαρίστησης (pleasure) και επιβράβευσης (reward) που μετέπειτα παρακινούν το άτομο να επαναλάβει την πράξη που έθεσε αρχικά σε λειτουργία την έκκριση.

Τι καλύτερο, από το να βοηθηθούν οι σύντροφοι, μέσα από την απορρέουσα ενέργεια που τόσο απλόχερα μας χαρίζει ο καιρός, η υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος, «αναγκάζοντας» το νησί μας να ενστερνιστεί στην ολότητά της την μυθολογία. Το νησί της θεάς Αφροδίτης, να γίνει η έννοια που θα βοηθήσει όλους εμάς ωθώντας μας προς την σεξουαλική ανακάλυψη, σε ένα κλίμα καθαρά προσοδοφόρο.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE