ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: playsuit με ένα ώμο και πλατφόρμες
 

Tα 5 πιο συνηθισμένα όνειρα και η σημασία τους

Τι σημαίνουν από ψυχαναλυτικής πλευράς και ποιοι τα βλέπουν πιο συχνά; Οι άντρες ή οι γυναίκες;

newsroom must

Πολλές φορές έχει τύχει να δούμε κάποιο όνειρο να το περιγράψουμε σε έναν φίλο μας και να έχει δει και εκείνος ακριβώς το ίδιο με άλλους πρωταγωνιστές αλλά η πλοκή να παραμένει η ίδια με του δικού μας ονείρου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και ειδικούς στον ύπνο, τα σενάρια των ονείρων προέρχονται από πληροφορίες που έχει αποθηκεύσει ο εγκέφαλός μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλές από τις οποίες δεν έχουμε προλάβει να επεξεργαστούμε νοητικά.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα όνειρα που συνεχώς αναπαράγονται είτε αυτό οφείλεται σε άγχος, είτε σε μία κατάσταση επαναλαμβανόμενη κατά την διάρκεια της ημέρας, η ένα πρόβλημα που φοβάσαι εσυ ο ίδιος να αντιμετωπίσεις και παίρνει την μορφή ονείρου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simon McCheung (@simon.mccheung)

Ας δούμε παρακάτω τι βλέπουν περισσότερο οι άνθρωπου στον ύπνο τους:

-Σε κυνηγούν ή δέχεσαι επίθεση

Το πιο συνηθισμένο όνειρο σε άνδρες και γυναίκες που φαίνεται ότι είναι καταγεγραμμένο, σύμφωνα με τους ειδικούς από την εποχή των πρωτόγονων- που το fight or fly (μάχη ή διαφυγή) αποτελούσε ένστικτο επιβίωσης.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, το όνειρο μπορεί να συνδέεται με ένα πρόβλημα ή ζήτημα με το οποίο δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος, παρόλο που νιώθεις ότι είναι σοβαρό και απειλητικό.

-Γράφεις διαγώνισμα.

Και το χειρότερο… είσαι αδιάβαστος! Το στρες, που έχει αποθηκευτεί από την εποχή που πράγματι έγραφες διαγωνίσματα, μπορεί να αντικατοπτρίζει οποιοδήποτε στρες στη ζωή σου. Σύμφωνα με τους αναλυτές, συνδέεται συνήθως με το άγχος για τις επαγγελματικές σου επιδόσεις, όταν νιώθεις ότι κρίνεσαι ιδιαίτερα αυστηρά για τη δουλειά σου.

-Γυμνός σε κοινή θέα.

Ένα ακόμα συνηθισμένο όνειρο που βλέπουν άνδρες και γυναίκες. Συνδέεται με αστάθεια και ευαισθησία στην κριτική των άλλων, καθώς και αισθήματα ντροπής. Πιθανόν να δείχνει ότι το άτομο είναι εσωστρεφής κι ότι έχει προβλήματα με την κοινωνικότητά του και λαχταρά να ανοιχτεί.

Μάθε ακόμα πως αυτό το συνηθισμένο όνειρο έχει αλλάξει και διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

-Πέφτουν τα δόντια σου.

Το συγκεκριμένο όνειρο βλέπουν σε ίσο ποσοστό άνδρες και γυναίκες. Συνδέεται με έλλειψη αυτοπεποίθησης και αίσθημα αδυναμίας. Μερικές φορές συμβολίζει τη δυσκολία στην επικοινωνία που έχει κάποιος, όμως μπορεί να συνδέεται και με τον φόβο κάποιας απώλειας (π.χ εργασίας, χρημάτων, σχέσης).

-Οδηγείς αυτοκίνητο.

Ακόμα ένα συνηθισμένο όνειρο. Συμβολίζει τον έλεγχο που θέλεις να πάρεις οδηγώντας το τιμόνι της ζωής σου. Αν οδηγείς γρήγορα στο όνειρό σου, πιθανό να ανησυχείς για κάποιο ρίσκο ή βιαστικές αποφάσεις. Αν βλέπεις ότι το αυτοκίνητο έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σου, μπορεί έτσι να νιώθεις και στην πραγματική σου ζωή. Ότι έχεις χάσει τον έλεγχο. Το όνειρο μπορεί να είναι περισσότερο αγχωτικό για άτομα που δεν ξέρουν να οδηγούν, όμως βλέπουν στον ύπνο τους ότι οδηγούν.

 

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση