ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: knti φόρεμα, μπότες και μακρύ παλτό
 

Πρωινό σεξ: 6 λόγοι για να επενδύσετε σ'αυτό

Αυτή ας γίνει η αφορμή για να το δοκιμάσετε.

newsroom must

Μιλήσαμε πολλές φορές για τις ορμόνες και τον ρόλο που παίζουν ειδικά στην σεξουαλική ζωή, για την λίμπιντο και πως να καταφέρετε να την «επαναφέρετε» στην ισορροπημένη δράση μετά και την πανδημία, αλλά και για τα προνόμια που μπορεί να έχει η υγιής συναινετική ρομαντική σχέση στην ζωή των ανθρώπων.

Το πρωινό σεξ είναι ίσως η ιδανική λύση για να κάνετε την αρχή στον επαναπροσδιορισμό της σεξουαλικής σχέσης και αναπόφευκτα εμπιστοσύνης, με τον πιο απλό και καθόλου «κουραστικό» τρόπο.

Αυτοί είναι οι 6 λόγοι για να το δοκιμάσετε και εσείς:

1. Ανεβάζει αυτόματα την διάθεση

Αν και γενικά το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει για όλες τις ώρες της ημέρας, το πρωινό σεξ, έρχεται με την δική του αδρεναλίνη. Φανταστείτε το σενάριο, του αγουροξυπνημένου, αγνού, παθιασμένου έρωτα, που δεν έχει πολλή σκέψη, δεν είναι καθόλου περίπλοκος, και ταυτόχρονα προσδίδει όλα τα προνόμια, για αυτοπεποίθηση και ανεβασμένη ψυχολογία.

2. Βοηθά στην ενδυνάμωση της λίμπιντο

Πράγματι, σε ένα ιδανικό σενάριο, το πρωινό σεξ, λόγο και του αυθορμητισμού που το διακατέχει, μπορεί αυτόματα να βοηθήσει πρώτα στην εμπιστοσύνη με τον/την/το σύντροφο, δεύτερο με την έκκριση των «αγαπημένων» μας ορμονών, και τρίτων είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά σε ανεπτυγμένα επίπεδα ευχαρίστησης.

3. Εκκρίνει Ωκυτοκίνη και Ντοπαμίνη

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για εγκεφαλική λειτουργία και να μην αναφέρουμε τις αγαπημένες μας ορμόνες. Οι φίλες της σεξουαλικότητας, της λίμπιντο και της ηδονής, βρίσκονται πάντα εκεί για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον υπέρτατο οργασμό. Το πρωινό σεξ, είναι ο καλύτερος λόγος για να τις «πιάσετε» στον ύπνο, και να ελευθερωθούν σε μερικές περιπτώσεις στον διπλάσιο βαθμό. Αυτό και αν είναι προνόμιο.

4. Μπορεί να γίνει η πρωινή σας γυμναστική

Δεν θα μιλήσουμε για άλλες ορμόνες (όπως οι ενδορφίνες ή η σεροτονίνη), αλλά, το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε, είναι ότι τα προνόμια του να θέτουμε το σώμα μας σε λειτουργία «μάχης» είναι πολλά περισσότερα από το να βρίσκεται σε καταστολή. Τι καλύτερο από το να γίνεται με το πρώτο φως της ημέρας;

5. Μπορεί να βοηθήσει με το άγχος της απόδοσης

Πολλά είναι τα προνόμια, όταν ο εγκέφαλος είναι χαλαρός και έτοιμος να λειτουργήσει. Τα προνόμια του πρωινού σεξ αποτελούν μεγάλη βοήθεια σε όσα άτομα ίσως αντιμετωπίζουν στρες και άγχος αναφορικά με την απόδοσή τους. Καθώς ειδικά τις πρωινές ώρες, που είμαστε και πιο ευάλωτοι, είναι πιο εύκολο να δεχτούμε μια σεξουαλική πρόταση, αυθόρμητα, χωρίς πολλές σκέψεις, κάτι που στην τελική μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βοηθητικό.

6. Λειτουργεί ως σύμμαχος του ανοσοποιητικού

Κι όμως, είναι αλήθεια, με το πρωινό σεξ, και όλες του τις ορμόνες έτοιμες για λειτουργία, καταφέρνουμε να πετύχουμε την απόλυτη έκκριση της IgA (μια ορμόνη που λειτουργεί σε διάφορα μέρη του σώματος όπως το σάλιο και το αιδοίο, ως αντιβιοτικό) προστατεύοντας ταυτόχρονα τα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα στα μικρόβια, ειδικά κατά τον στοματικό έρωτα.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Υπάρχει έρωτας μετά τα 40;

Η απάντηση σε όλες τις κοινωνικές ανασφάλειες των γυναικών, τουλάχιστον όσον αφορά τους ρομαντικούς ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE