ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Πόσοι θέλουν τελικά μια ολοκληρωμένη ερωτική σχέση στις μέρες μας;

Είναι γεγονός ότι βαδίζουμε σαν κοινωνία σε νέους δρόμους και με νέα δυναμικά να αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.

newsroom must

Ένα από τα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής που συχνά θεωρείται δεδομένο και αναμενόμενο είναι η ύπαρξη μιας σταθερής ερωτικής σχέσης η οποία μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε γάμο και δημιουργία οικογένειας. Η «έκρηξη», ωστόσο, της κοινωνικής εξωστρέφειας, του lifestyle και της κινητικότητας στο Δυτικό κόσμο φαίνεται πως φέρνει μια ανατροπή σε αυτή την καθιερωμένη, τα παλαιότερα χρόνια, εικόνα.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Pew Research Center των Η.Π.Α, μόλις πριν από μερικές μέρες στέλνει ανησυχητικά μηνύματα παγκοσμίως αναφορικά με την κοινωνική αντίληψη της σχέσης και του γάμου, ως μέρος της αναζήτησης των σύγχρονων ανθρώπων.
Τα ευρήματα, που προέκυψαν από τις απαντήσεις 5000 ατόμων που επιλέχθηκαν με τυχαία δειγματοληψία από όλες τις ηλικιακές ομάδες είναι αποκαλυπτικά:

- 50% των ενηλίκων που δεν έχουν σύντροφο και δεν είναι παντρεμένοι, δεν αναζητούν αυτήν τη στιγμή ούτε σχέση ούτε ραντεβού με κάποιο νέο άτομο.
- 26% προτιμά περιστασιακά ραντεβού, αλλά θα ήθελε να δοκιμάσει και σταθερή σχέση
- 14% αναζητά αποκλειστικά σταθερή σχέση
- 10% δεν επιθυμεί κάτι περισσότερο από περιστασιακές σεξουαλικές επαφές

Η πιο συνηθισμένη απάντηση από εκείνους που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν ούτε σχέση ούτε γνωριμία ήταν ότι έχουν σημαντικότερες προτεραιότητες σε αυτή την περίοδο της ζωής τους, αλλά και ότι απολαμβάνουν περισσότερο την ελευθερία που τους προσφέρει το να είναι μόνοι. Φαίνεται, επομένως, πως οι σύγχρονοι ρυθμοί της επαγγελματικής διεκδίκησης και καριέρας, του ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο φύλα και της εγωκεντρικότητας των ανθρώπων που πλέον εστιάζονται περισσότερο στην προσωπική τους ευημερία και έχουν ξεχάσει να «μοιράζονται», έχουν επηρεάσει και το πώς βλέπουν τις σχέσεις τους κάνοντάς τους απόμακρους.

Είναι, λοιπόν, αναμφίβολο γεγονός ότι βαδίζουμε σαν κοινωνία σε νέους δρόμους και με νέα δυναμικά να αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Η αλλαγή δεν είναι πάντα αρνητική, χρειάζεται, ωστόσο, να γίνεται σταδιακά και με προσοχή, ώστε να μη διαταράσσεται ο πυρήνας των σχέσεων μας, που χαρακτηρίζεται από την αμοιβαιότητα και την εγγύτητα (συναισθηματική, σεξουαλική και σωματική), ως κυρίαρχους παράγοντες για την πληρότητά μας.


Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος 

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com 
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE