ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Πόσο ωφέλιμος μπορεί τελικά να είναι ο οργασμός;

Είτε αναφερόμαστε στην σωματική ή την εγκεφαλική αποσυμφόρηση, η φύση έχει τον τρόπο να κάνει reset μέσα από τις πιο «απλές» διαδικασίες.

Δωριάνα Κυριάκου

Τι δεν έχει γραφτεί για τον γυναικείο οργασμό; πολλές χιλιάδες άρθρα από την απαρχή της επιστημονικής κάλυψης του «γεγονότος» προσπαθούν με κάθε τρόπο να απενοχοποιήσουν την ιδέα της αμαρτίας από τα κεφάλια των στερεοτυπικά μεμαθημένων.

Όμως, όπως όλα τα πράγματα στην φύση χρειάζονται ισορροπία, έτσι και το συγκεκριμένο θέμα, καταφέρνει να απαντήσει σε πολλές από τις δυσφορίες που μπορεί να νιώθουν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι γυναίκες. Από τα πιο απλά σωματικά «συμπτώματα» μέχρι τα πιο βαθιά ψυχολογικά ωφελήματα, ο πραγματικός οργασμός, είτε προέρχεται από την διείσδυση είτε από τον κλειτοριδικό ερεθισμό, μπορεί να αποφέρει θετικές συνέπειες.

Το σώμα
Από που να αρχίσουμε, τις μοναδικές ιδιότητες που καταφέρνουν να ενδυναμώσουν τον κόλπο, μέχρι το σημείο της αποφυγής της χαλάρωσης μετά την εμμηνόπαυση; τις θετικές συνέπειες στην αποσυμφόρηση του γεννητικού συστήματος κατά την διάρκεια της έμμηνου ρήσης; ή τις επιτυχίες στην «προπόνηση» για τις συσπάσεις και την μετέπειτα ανάγκη για εκμεγέθυνση κατά την διάρκεια του τοκετού;

Η ηρεμία
Η «επαναδιαπραγμάτευση» με τις ορμόνες, έρχεται και διαπρέπει μέσα από τον πετυχημένο οργασμό. Έρχεται να κάνει reset τουλάχιστον εγκεφαλικά την ανάγκη του οργανισμού για αποσυμφόρηση και εξομάλυνση, επιφέρει την ισορροπία στην ορμονική λειτουργία και «αναγκάζει» το μυαλό να έρθει ξανά σε συμφωνία με τις σωματικές ανάγκες.

Η ψυχή
Η ταύτιση με την γύμνια του κορμιού έρχεται μέσα από την επιτυχημένη οργασμική εμπειρία, είτε αυτή απαντάται μέσα από τις σεξουαλικές εμπειρίες με τους παρτενέρ, είτε με αυτή της αυτοανακάλυψης. Τρέφει την ψυχή με τρόπους που ίσως ενδόμυχα δεν θέλουμε να παραδεχτούμε. Ανεβάζει το «εγώ» και τονώνει τόσο την αυτοπεποίθηση όσο και την λίμπιντο, αφήνοντάς μας ταυτόχρονα ανέμελους να νιώσουμε την ελευθερία και την θελκτικότητα που ψάχνουμε. 

Το συναίσθημα
Η απάλυνση του πόνου, η άφεση της δυσφορίας, η απόλυτη «υποταγή» στον ερωτικό παρτενέρ μας επιτρέπει την ανακάλυψη συναισθημάτων που ανεβάζουν την λίμπιντο σε άλλο επίπεδο. Η οργασμική διαδικασία πάντα αφήνει το μυαλό αποσβολωμένο μπροστά στα χαρίσματα που προσφέρει το σώμα κατά την διάρκεια της κορύφωσης. Ξεκλειδώνει με μαεστρία τα πιο «συντηρητικά» μυαλά και προσδίδει συναισθηματικές ανακαλύψεις που στο παρελθόν ίσως να μην ήταν προσβάσιμες.

Η ελπίδα
Για αλλαγή, για πειραματισμό, για νέα δεδομένα. Ο οργασμός πάντα έρχεται τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά να κορυφώσει τις ανάγκες, τα «θέλω» και τις σκέψεις κάθε γυναίκας που «ξεσπά» μέσα από την τελειότητα της φύσης. Απαντά με τον πιο απλό τρόπο σε όλα όσα ψάχνουμε να μάθουμε ανά τους αιώνες μέσα από την πολυπλοκότητα, τόσο στον τρόπο εκμαίευσης όσο και στην μεθοδολογία. Δίνει νόημα στο «παιχνίδι» γάτας και ποντικιού που παίζουμε με το αντίθετο φύλο για «εξουσία» τουλάχιστον στον σεξουαλικό τομέα. Όταν λοιπόν γίνει πράξη αποδεικνύει πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, καθώς εκεί κρύβεται και η «μαγεία» του επιτυχημένου έρωτα.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Claudia van Zyl on Unsplash

Pillow talk: Μιλάτε μετά το σεξ;

Μια καλή σχέση σε επικοινωνιακό και συναισθηματικό επίπεδο αποτελεί έναν προβλεπτικό παράγοντα ...
newsroom must
 |  LOVE