ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Πέρα από την αρχή της ηδονής: Λατρεμένο το απαγoρευμένο

Πρωτόγονα, απροκάλυπτα, «καθαρά», απλά, η ηδονή του να απολαμβάνεις κάτι το απαγορευμένο, ανταποκρίνεται πίσω στην μοναδική φύση του ανθρώπου.

Παίζει με τα όρια, αγγίζει την υπέρτατη ευφορία που δίνει η ηδονή, ανεβάζει την αδρεναλίνη, προσφέρει όλα όσα σκεφτόμαστε, φαντασιωνόμαστε, προκαλεί, πονά και πάλι απ’ την αρχή.

Γιατί; Με ρωτάνε φίλοι, η απάντηση που θα δίνω πάντα μένει η ίδια. Πρωτόγονα, απροκάλυπτα, «καθαρά», απλά, η ηδονή του να απολαμβάνεις κάτι το απαγορευμένο, ανταποκρίνεται πίσω στην μοναδική φύση του ανθρώπου που καθορίζεται από τα κυρίαρχα ένστικτά του.

Ο έρωτας που μετατρέπεται σε σαρκική «αναγκαστική» εκτόνωση, προσδίδει στην σεξουαλική σχέση κάτι το μοναδικό, σε απαλλάσσει απ’ την «ρουτίνα» της καθημερινότητας και σε γεμίζει με αδρεναλίνη που τολμά να σπάσει κάθε καθωσπρεπισμό που είναι βαθιά ριζωμένος στο ‘Υπερεγώ’.

Σε παρασέρνει σε συνήθειες και σε πραγματικότητες που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα ζούσες. Μεγάλη κουβέντα το προπατορικό αμάρτημα, η Εύα «όρισε» για όλες μας ότι θα γίνουμε μετέπειτα «πέτρα» του σκανδάλου με τα ρίσκα και τις επιπτώσεις στις επιλογές μας.
Και είναι αλήθεια, στην ανάγκη να νιώσουμε την απόλυτη ηδονή, την ολότητα του οργασμού και της σεξουαλικής φαντασίωσης, προσπαθούμε να ανατρέξουμε –ίσως και υποσυνείδητα, στο απαγορευμένο. Αυτό δηλαδή που για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να έχουμε.

Μπορεί όμως όλα να ανατραπούν, η σεξουαλική απελευθέρωση δεν αφορά απαραίτητα την μονογαμία, όχι, αφορά τις βαθιά πεπεισμένες ανάγκες του εγώ και της αρχής της ευχαρίστησης, το τί ορίζουμε εμείς ως θεμιτό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι απαγορευμένο.
Αφήστε τον εαυτό σας να εξελίξει τις φαντασιώσεις του στις πραγματικά ουσιαστικές σας σεξουαλικές συνευρέσεις, χωρίς κόμπλεξ και taboo. Αν πάλι υποπέσετε στην μέθη του απαγορευμένου, δώστε του την σημασία που πρέπει. Η ανάγκη για να καλυφθεί το πρωτόγονο αίσθημα της ευχαρίστησης –σωματικά, δεν χρειάζεται να ορίζεται από το συναίσθημα.

Και εξηγούμε, αν στην ανάγκη για το «διαφορετικό» γίνει μια καθαρή και γνήσια συζήτηση με το «έτερον ήμισυ» τότε όλα μπορεί να απλοποιηθούν, χωρίς να προκληθεί τοξικότητα. Μοιραστείτε με τον/την σύντροφό σας την θέλησή σας για αλλαγή, με σεβασμό προς την αξία που έχει η σεξουαλικότητα στις σχέσεις.

Από την άλλη, αν είστε σε μια κατάσταση που ορίζεται ως «απαγορευμένη» και θεωρείτε ότι απολαμβάνετε τους καρπούς των πράξεων σας παροδικά, μην ξεχνάτε. Όταν καταλαγιάσει η λίμπιντο, και έρθετε πίσω στην «πραγματικότητα» τι μένει; Η αξία και ο σεβασμός στον εαυτό αλλά και στους άλλους.

Λογικό, αν αυτά τα δύο είχαν κάποια συνοχή θα μιλούσαμε για σεξουαλικές πραγματικότητες. Όμως η λήθη του απαγορευμένου, πολλές φορές θολώνει το βλέμμα, το μυαλό, τα όρια. Δοκιμάστε τα δικά σας με μέτρο, και με πραγματική επίγνωση των πράξεων σας, διότι όποιος επωμίζεται τα καλά, αντιμετωπίζει και τα κακά.

Κανείς όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία που έχει για όλους μας –σε κάποια φάση της ενήλικης ζωής, και στην ανάγκη για σεξουαλική ωρίμανση, αυτό είναι δεδομένο, εκείνο που πρέπει να προσέχει όποιος βρίσκεται μέσα σε αυτή είναι να κρατά «καθαρό» το μυαλό του, διότι μια τέτοια σχέση μπορεί να αποβεί πολύ τοξική για όλους.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση