ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Μαύρο ribbed φόρεμα, χρυσά σκουλαρίκια και sneakers
 

Πέντε λόγοι που «τα ξαναβρίσκουμε» μετά τον χωρισμό

Τι είναι η «κυκλική σχέση» και γιατί την επιλέγουμε;

newsroom must

Λένε ένας χωρισμός είναι ένας μικρός «θάνατος». Γιατί όμως πολλά ζευγάρια επιλέγουν να είναι ξανά και ξανά μαζί μετά από χωρισμό; Λοιπόν, την απάντηση μάς δίνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, επονομάζοντας μάλιστα τη επιλογή αυτή των ζευγαριών ως «κυκλική σχέση» για τους εξής πέντε λόγους.

1. Η επανασύνδεση δεν εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης.

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι σχέσεις με ιστορικό χωρισμών δεν είναι καλύτερης ποιότητας από τη μη κυκλικές, αντιθέτως μάλιστα. Ωστόσο, πολλά άτομα επιλέγουν να «γυρίζουν» πίσω σε μία όχι τόσο καλή σχέση γιατί εξακολουθούν να νιώθουν ότι έχουν ακόμη πολλά να λάβουν από αυτή.

2. Υπάρχει ακόμη το ερωτικό ενδιαφέρον για τον άλλο

Ίσως η κύρια αιτία επιστροφής σε μία δυσλειτουργική σχέση είναι ότι τα άτομα έλκονται ερωτικά ο ένας από τον άλλο ή έχουν ακόμη έντονα συναισθήματα αγάπης που δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν σε μία νέα σχέση.

3. Η μοναξιά

Ο φόβος της μοναξιάς και κυρίως της κοινωνικής απομόνωσης οδηγεί συνήθως τα άτομα να επιστρέφουν πίσω σε σχέσεις ακόμη και αν δεν λαμβάνουν την προσοχή που επιζητούσαν.

4. Λανθασμένη αντίληψη γύρω από το σεξ

Επιστημονικά ευρήματα υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέσεις χωρισμού-επανασύνδεσης αξιολογούν περισσότερο το πάθος και το σεξουαλικό στοιχείο στη σχέση τους σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

5. Πιστεύουν ότι βρήκαν την «αδελφή ψυχή» τους

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις σχέσεις ως προσπάθεια εύρεσης του «ένα και μοναδικού» συντρόφου ζωής ή αλλιώς της «αδελφής ψυχής» τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδεσμευτούν συναισθηματικά από τον άλλο και να γυρίζουν συνεχώς πίσω σε εκείνον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση