ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Μια γιορτή αφιερωμένη στον «αφανή» ήρωα της ζωής ενός παιδιού

Χρόνια Πολλά μπαμπά.

Μια γιορτή που δεν της δίνουμε την αξία που θα έπρεπε, άδικα. Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γραφτούν για τον μπαμπά, τον άνθρωπο που κυριολεκτικά κινεί βουνά, είναι προστάτης, είναι λιοντάρι, είναι θηρίο που ζητά μόνο ένα πράγμα, τα παιδιά του να είναι καλά.

Στην κοινωνία που μεγαλώνουμε μπορεί η πατριαρχία να θυμίζει κατι αρνητικό όμως γιατί να μην σκεφτουμε το πόσο πολύ ένας πατέρας επηρεάζεται από την καθημερινότητα, από τις ευθύνες, από τα πράγματα που αναμένονται από εκείνον.

Την μέρα που έρχεται το παιδί σου στην ζωή, αλλάζει όλο το σύμπαν, δεν είσαι μόνος πια, βλέπεις ένα κομμάτι σου να μεγαλώνει, να χτυπά, να πονά, γίνεσαι συμπαραστάτης, δάσκαλος, κουβαλάς στους ώμους την «καλοπέραση», κόβεις από τα δικά σου και τα δίνεις απλόχερα. Λατρεύεις σαν θεό, ένα πλασματάκι που όταν μεγαλώσει και ανοίξει τα φτερά του μπορεί να μην σε χρειάζεται πια.

Λάθος, ο πατέρας στην ζωή του παιδιού πάντα θα χρειάζεται, ακόμα και όταν το παιδί μεγαλώσει. Δεν καταφέρνουμε ποτέ να πούμε ευχαριστώ στον μπαμπά. Έναν «αόρατο» υπερήρωα που δρα πίσω από τα φανερά. Γίνεται ασπίδα, για να μην πειράξει κάνεις τα μικρά. Γίνεται παροχέας, γίνεται φορέας, γίνεται δυνατός εκεί που πρέπει.

Η εικόνα ενός καλού πατέρα, φαίνεται από την περηφάνια που νιώθουν τα παιδιά του. Καλό μπαμπά σε κάνει η ανιδιοτελής, ακούραστη αγάπη προς το παιδί σου, η ανεξάντλητη προσοχή, η δύναμη που βρίσκει όταν όλα πάνε στραβά, να σταθεί πρώτος στην γραμμή του πυρός. Να γίνει ο άνθρωπος που πάντα θα σε στηρίζει, θα είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης.

Σε ευχαριστώ για όλα μπαμπά.

Περηφάνια και αγάπη.

Αυτό πρέπει να νιώθουν τα παιδιά, αδράξτε την ευκαιρία να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι για έναν άνδρα να πρέπει να γίνει όλα όσα περιγράφουμε. Πείτε ένα ευχαριστώ του αξίζει. Πείτε ένα σ’ αγαπώ, ίσως του αξίζει περισσότερο, δεν συνηθίζουμε να είμαστε συναισθηματικοί με τον μπαμπά. Αλλά φανταστείτε πόση αξία θα έχει σε έναν άνθρωπο που ανταλλάζει τον πόνο του παιδιού του με την δική του «καλοπέραση» στο δευτερόλεπτο, να δείξουμε ευγνωμοσύνη.

Αξίζει τον «κόπο» με σήμα σας αυτή την ημέρα, να θυμηθείτε τις στιγμές που ο μπαμπάς σας ήταν παραπάνω δυνατός από τον καθένα, μόνο για εσάς. Να τιμήσετε την φιγούρα αυτή που θυσιάζει ολόκληρο το ‘είναι’ της για εσάς. Είναι πραγματικά βαθιά συναισθηματικό όταν ακόμη και όταν μεγαλώσουν, να ακούς από τα παιδιά σου την λέξη σ ’αγαπώ. Πείτε την, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε, αυτό και μια αγκαλιά. Για όλα όσα άργησαν να ειπωθούν, για όλα όσα κάνει, για την αξία που έχει στην ζωή μας. Του αξίζει.

Σε ευχαριστώ μπαμπά μου, Χρόνια Πολλά.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση