ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Facebook και απιστία. Πώς συνδέονται;

Από ένα απλό Like σε μία κρυφή συνάντηση με έναν ''άγνωστο'' από το Διαδίκτυο.

Σαράντης Μαριεττής

Τα social media έχουν έρθει στην ζωή μας και την έχουν αλλάξει εντελώς, αφού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας είτε αυτό έχει να κάνει με τα ερωτικά μας, είτε με τα επαγγελματικά μας, αλλά και για χαλάρωση στον ελεύθερο μας χρόνο.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως η ενασχόληση με το Facebook, όχι μόνο είναι αναγκαίο κομμάτι της ζωής μας, αλλά και το μεγαλύτερο και γρηγορότερο μέσο γνωριμιών, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα απλό κλίκ στην λέξη ''add''.

Ναι ναι, αν είσαι ελεύθερος όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι απαραίτητα κακό να αρχίσεις ένα φλερτ, μια γνωριμία, μία φιλία, μέσω του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι και λίγοι αυτοί που μετά από ένα ''γεια τι κάνεις'' κατέληξαν σε έναν μαγικό γάμο (ή και όχι).

Τι γίνεται όμως με αυτούς που είναι παντρεμένοι-δεσμευμένοι και αλωνίζουν στο facebook;! είτε λέγοντας πως είναι ελεύθεροι, είτε λέγοντας ακόμη χειρότερα την αλήθεια θεωρώντας πως το ''θύμα'' τους, θα θεωρήσει πιο ''hot'' να βρεθεί στην δύσκολη θέση του κρυφτού από την σύζυγο, η οποία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Πολλές φορές και από προσωπική εμπειρία, σαν άνθρωποι θα ξελογιαστούμε, θα ακούσουμε έναν άλλο φίλο που θα μας πει ''σιγά μωρέ μιλάτε δεν κάνατε και τίποτα'' και μετά φτάνεις στο σημείο να είσαι ερωτευμένος με ένα άτομο που βρίσκεται πίσω από μία οθόνη, κοινώς κάποιον άγνωστο.

Το ότι είναι άγνωστος είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης, ας επικεντρωθούμε στο αν θεωρείται τελικά απιστία το να μιλήσεις ερωτικά ή και μη με έναν ''φίλο'' του Facebook, μη αποκαλύπτοντας το φυσικά στον σύντροφο σου.

Αν ρωτάς εμένα, θα απαντήσω αρχικά ότι εξαρτάται των προθέσεων που κρύβονται πίσω από την περίπτωση του καθενός, αλλά θα το θεωρήσω και κοροϊδία απέναντι στο άτομο που σε αγαπάει ( ή και όχι) και πιάνει χώρο δίπλα σου στο κρεβάτι.

Κλείνοντας, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι τα social media έχουν ανοίξει τα μάτια αρκετών ανθρώπων εκεί έξω, η αχαριστία έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό, η εικόνα πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι κριτικής, χαρακτηρίζοντας κάτι όμορφο ή μη και πως ένα 40% θα μπει στον πειρασμό μόνο και μόνο επειδή μπήκε κάποιος γνωστός, κάποιος γείτονας κτλ.

Και η κατάληξη είναι μία και γνωστή ευρέως διαλύεις το σπίτι σου για τον ''άγνωστο'' και όταν τελικά ο άγνωστος γίνεται γνωστός καταλαβαίνεις πόσο λάθος είναι να κρίνουμε πίσω από μια οθόνη, που οι σκοποί όλων είναι διαφορετικοί.

Εν κατακλείδι, ναι είναι απιστία, απιστία για μένα είναι όταν η σκέψη σου φεύγει από το άτομο που αγαπάς και μεταπηδά στο κενό ή σε κάποιον άλλο ''πιο σημαντικό'', που απαντάει αμέσως στα μηνύματα σου, που έχει χρόνο για σενά κ.α.

Αυτά...

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE