ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

Επανασύνδεση με τον πρώην, γιατί όχι;

Ας το συζητήσουμε και θα βρούμε τη λύση - ο κώδικας.

Δωριάνα Κυριάκου

Η γιαγιά μου πάντα έλεγε «ξαναζεσταμένο φαΐ είναι άδικος κόπος», και μπορεί να είχε δίκιο, σε όλα τα θέματα που τυχαίνει κανείς να τοποθετήσει αυτή τη φράση, ειδικά αν μιλούμε για τις ανθρώπινες ρομαντικές σχέσεις, ίσως και να έχει απόλυτη σημασία.

Πρώτα για τον συναισθηματικό πλουραλισμό που γεννάται μέσα από την ανάφλεξη ενός παλιού έρωτα ή φλερτ, και μετά γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Αν στην απόφασή μας θα επιτρέψουμε στον εαυτό να ξαναδείξει τα ευάλωτα στοιχεία του, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι στη συνέχεια δεν θα γίνουν «πάτωμα» για τον άλλο προς τη δική του κορυφή;

Αυτές και άλλες πολλές μπορεί να είναι οι σκέψεις κάποιων από εσάς έτσι, κλήθηκα να φτιάξω ένα mini κώδικα για να βρούμε την λύση σε αυτόν τον προβληματισμό που μπορεί να ταλανίσει όλους μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας.

1. Αναλογιστείτε τις συνέπειες

Πρώτο και πιο βασικό βήμα σε κάθε προβληματισμό είναι να αναρωτηθεί κάποιος τις συνέπειες των επιλογών του. Τις περισσότερες φορές επηρεασμένοι από το έντονο συναίσθημα δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά. Έτσι προσπαθώντας να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει θα ήταν καλό, ιδανικά να μετρήσουμε το γιατί ναι; Και το γιατί όχι;

2. Συζητήστε το

Δεν είναι καθόλου κακό, αν προκύψει μια πιθανότητα επανασύνδεσης με έναν/μια πρώην να είστε και οι δύο ειλικρινής. Να συζητήσετε το ενδεχόμενο με όλα τα χαρτιά σας στο τραπέζι, εκφράζοντας την άποψή σας και συνεισφέροντας μια λύση στον προβληματισμό. Πόσο πιθανό μπορεί να γίνει ένα τέτοιο σενάριο; Είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα;

3. Ζυγίστε το συναίσθημα

Εδώ είναι που σκουραίνουν τα πράγματα. Πολλές φορές οι πρώην έρχονται κοντά για δύο λόγους, πρώτα γιατί νιώθουν έντονο το συναίσθημα της αναγνώρισης –του σπιτιού/λιμανιού/γνωστού, και μετά γιατί ξέρουν ότι η σεξουαλική συμβατικότητα είναι κάτι που δεν θα φέρει αμηχανία. Έλα όμως που το συναίσθημα δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε τόσο εύκολα.. ζυγίστε σωστά την αντίδρασή σας, γιατί αν είναι κάτι απλά σωματικό ή κάτι βαθιά συναισθηματικό τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν.

4. Η απόφαση της καρδιάς ποτέ δεν είναι λάθος

Όχι η παρορμητική, η συνειδητή – καμία σχέση με τη λογική. Να είστε έτοιμοι να δεχτείτε τις συνέπειες της απόφασής σας, είτε θετικές, είτε αρνητικές. Και ο λόγος πραγματικά αφορά τη δική σας ισορροπία. Οι αλλαγές στα δεδομένα και τα πισωγυρίσματα μπορεί να επιφέρουν στην επιφάνεια συναισθήματα και πραγματικότητες που δεν είστε έτοιμοι ακόμη να αντιμετωπίσετε. Αν από την άλλη η καρδιά σας φωνάζει «κάν ’το» τότε ο μόνος που μπορεί να σας καθησυχάσει είναι ο ίδιος ο εαυτός.

Συμπέρασμα;

Τα απωθημένα και οι ανθρώπινες σχέσεις βάλλονται από την ακατεύναστη φωνή της λίμπιντο. Πολλές φορές μοιραία, βρισκόμαστε μπλεγμένοι σε καταστάσεις που ίσως να μην μπορούμε να ελέγξουμε. Ο στόχος σας στο να πάρετε αυτή την απόφαση πρέπει να είναι καθαρά συνειδητός, να είναι ξεκάθαρος και να απαντά στην συναισθηματική σας ετοιμότητα. Μόνο έτσι πρόκειται να καταφέρετε τόσο να προφυλάξετε τον εαυτό σας από το να «ξύσει» τις πληγές του, ενώ ταυτόχρονα να επωφεληθεί και από το ίσως εναπομείναν ερέθισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

X