ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

6 Τρόποι για να ανακαλύψετε το επίπεδο της σχέσης σας

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

Δωριάνα Κυριάκου

Σε τυραννάει και σε πληγώνει, μετά σε αποθεώνει και σε παίρνει σε άλλες διαστάσεις, έτσι είναι ο έρωτας, βαραίνει τα συναισθήματα, τονίζει τα προτερήματα και αποσιωπά τα κακά. Οι ανθρώπινες σχέσεις, και δε οι ερωτικές, όταν περνούν από διάσταση σε διάσταση αλλάζουν πεπραγμένα, μεγαλώνουν ή μικραίνουν τους κύκλους τους, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να τις βλέπουν διαφορετικά.

Έτσι γίνεται και με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Είναι λογικό να «πιάνουμε» τον εαυτό μας να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, όχι γιατί κάνει τη συνειδητή σκέψη, μάλλον το αντίθετο, αλλά γιατί τα κοινωνικά «θέλω» αποτυπώνονται σε όσες προσπάθειες κάνουμε.

Και αν μια σχέση σπάσει τα στερεότυπα, παραξενεύει τους παρτενέρ καθώς είναι μαθημένοι να λειτουργούν διαφορετικά, όμως από την άλλη, αν βρίσκεστε στο σταυροδρόμι της «ρουτίνας» και αναρωτιέστε ποιο είναι το επόμενο βήμα, εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε 6 τόπους για να το ανακαλύψετε.

1. Η αρχή των πάντων

Το ξεκίνημα, η γέννα του πόθου και της ηδονής, εκεί που το άτομο βλέπει τον ερωτικό του παρτενέρ ως τον λόγο της απόλαυσής του. Όλα είναι ρόδινα και τα συναισθήματα κατά κόρων θετικά. Εάν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο, δώστε προσοχή και δείξτε υπομονή. Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί χωρίς πολλές σκέψεις.

2. Η ωριμότητα

Η εξέλιξη και τα κοινά σημεία. Βρίσκοντας αυτά που κρατούν τη σχέση, τα κοινά ενδιαφέροντα, οι εκδρομές, τα κοινά γούστα στο φαγητό, τη μουσική αλλά και τα ερωτικά θέλω. Το «μέστωμα» της σχέσης είναι η εμβάθυνση στην επικοινωνία. Αν βρίσκεστε σε αυτό το στάδιο, δώστε ευκαιρίες στον ερωτικό σας σύντροφο να ανακαλύψει τις πτυχές του εαυτού σας, αλλά ταυτόχρονα δείξτε ενδιαφέρον και στις δικές του, μόνο έτσι θα καταλάβετε αν πράγματι ταιριάζετε ο ένας με τον άλλον.

3. Η αλλαγή

Εδώ μπαίνει ακόμη ένας παράγοντας, όσο μεγαλώνει το συναίσθημα και η σχέση ωριμάζει, αναπόφευκτα επιβάλλεται και η αλλαγή. Το κομβικό σημείο στο οποίο τα άτομα καλούνται να αποφασίσουν αν ο παρτενέρ που έχουν στο πλευρό τους μπορεί όντως να τους προσφέρει όσα ποθούν, τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά. Ας μην ξεχνάμε ότι όσο μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, τόσο αλλάζουν οι προτεραιότητες και τα θέλω μας. Μιλήστε ανοιχτά και ζυγίστε τα πράγματα όπως πρέπει, με καθαρό μυαλό.

4. Η «μονιμότητα»

Όταν λοιπόν γίνει η πιο πάνω διεργασία, και η σχέση «μονιμοποιηθεί» (ας μην γελιόμαστε τίποτα δυστυχώς δεν είναι για πάντα – ωστόσο το πόσο μεγάλος κύκλος μπορεί να είναι αυτός που ζούμε εξαρτάται από τα άτομα), τα άτομα βρίσκονται σε πλήρη «ηρεμία» και σύζευξη. Βαίνουν παράλληλα με σταθερό ρυθμό και ανοδική πορεία. Βάζουν στόχους και όνειρα, γίνονται μία ομάδα και λειτουργούν ναι μεν σαν ξεχωριστές οντότητες που όμως ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Εμπιστοσύνη, επικοινωνία και υπομονή, αυτές είναι οι βασικές αρετές της «μονιμότητας».

5. Η απραξία

Και εκεί που πήγαιναν «όλα καλά», τα πράγματα αλλάζουν, οι σχέσεις φθείρονται και ίσως μετατραπούν σε τοξικές. Εκεί είναι που χρειάζεται τα άτομα να «βγουν» έξω από την κατάσταση και να την κοιτάξουν με ψύχραιμο μάτι. Να αποφασίσουν αν πράγματι τα γεγονότα έχουν μπει σε ένα φαύλο κύκλο ή αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουν να επενδύουν στη σχέση.

6. Το τέλος

Αν η απόφαση στην πιο πάνω πράξη έχει αρνητικό πρόσημο, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε την απόφαση να «απαλλαγείτε» από το άγχος και την κούραση που προκαλεί μια τέτοιου είδους σχέση. Όταν πάψουν τα θέλω να αντιστοιχούν, όταν η δίνη του έρωτα μικραίνει, όταν το φως δεν έρχεται πια από την επαφή με το βλέμμα, τότε ίσως ήρθε η ώρα για το κλείσιμο του κύκλου. Φυσικά ποτέ δεν θα είναι εύκολο, καθώς συνήθως τα άτομα δυσκολεύονται να δεχτούν ότι όλα όσα επένδυσαν «πήγαν στράφι», αλλά αν το δούμε αντικειμενικά, αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις. Έτσι, μην αναλώνεστε στο τέλος, μην το φοβηθείτε, είναι ίσως η φυσική συνέχεια των πραγμάτων, όσο σύντομο ή μακρινό και αν είναι.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE