ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Broken heart: To σύνδρομο του χωρισμού

Πολλοί τον παρομοιάζουν σαν ένα «μικρό θάνατο», καθώς ο πόνος που μας προκαλεί είναι αγιάτρευτός και απερίγραπτος. Ο λόγος για τον χωρισμό, τον οποίο «λίγο- πολύ» όλοι τον έχουν βιώσει έστω και μια φορά στην ζωή τους, και κάθε φορά που μιλάνε γι’ αυτόν το μόνο που θυμούνται τόσο έντονα είναι την ψυχολογία τους που ήταν στα «πατώματα», μέχρι να αποδεχθούν το γεγονός και να ξεπεράσουν την κατάσταση.

Σκέφτηκες ποτέ όμως τι μπορεί να προκαλεί στον οργανισμό σου ένας χωρισμός, εκτός από την κακή ψυχολογία;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και δημοσιεύθηκε στο «Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes», υποστηρίζει ό,τι οι γυναίκες που έχουν πάρει διαζύγιο, ή βιώνουν ένα έντονο χωρισμό διατρέχουν  24% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες, μάλιστα, που έχουν πάρει δύο ή περισσότερα διαζύγια έχουν 77% πιο αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

Ο αυξημένος κίνδυνος για το «Broken Heart» οφείλεται στις ορμόνες του στρες που απελευθερώνονται όταν αποχωριζόμαστε το έτερον μας ήμισυ, οι οποίες απορρυθμίζουν τη λειτουργία του οργανισμού μας και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας. Το σύνδρομο μιμείται μια καρδιακή προσβολή αντιδρώντας στα υπερβολικά σκαμπανεβάσματα των ορμονών λόγω άγχους.  

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση