ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Αυτά είναι τα 5 σημάδια που σου δείχνουν το τέλος

Το «όλα είναι κύκλος» δεν σημαίνει ότι πρέπει να κινούμαστε σε φαύλους κύκλους.

Δωριάνα Κυριάκου

Είναι μερικές φορές που όσες προσπάθειες και αν γίνουν, όσο κατανοητές και αν είναι οι διαφορές, ο φόβος της μοναξιάς «αναγκάζει» τα άτομα να αποσιωπούν τα πραγματικά τους συναισθήματα και να εμμένουν σε τοξικές σχέσεις που δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν.

Αν λοιπόν νιώθετε τις «κόκκινες σημαίες» να πληθαίνουν και τα δεδομένα να δρουν ενάντια στα πραγματικά σας «θέλω», ψάχνοντας τα τελικά σημάδια που θα απαντήσουν στην ερώτηση «να το τελειώσω ή όχι;», εμείς είμαστε εδώ για να διαφωτίσουμε όσο μπορούμε αυτό το μονοπάτι.

1.Έλλειψη επικοινωνίας
Αποτελεί αρχή και τέλος κάθε ρομαντικής σχέσης, η επικοινωνία είναι ίσως ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις των ζευγαριών. Αν ξεκινήσουν να εμφανίζονται «σύννεφα» στην επικοινωνία – πράγμα που αναπόφευκτα σημαίνει πως τα κοινά σημεία αρχίζουν να εξαφανίζονται, τότε ήρθε η στιγμή να επαναπροσδιορίσετε προτεραιότητες.

2. Αντιστροφή στις ανάγκες
Στην εξίσωση για το ισοζύγιο ανάμεσα στα προσωπικά και τα ομαδικά «θέλω» πάντοτε θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αλλαγές που υφίστανται καθημερινά οι ανάγκες του καθενός. Πράγμα που ορίζει τόσο ιεραρχικά το ποσοστό ταύτισης του ενός με του άλλου αλλά και τις διαφορές που αναμένεται να προκύψουν (ως φυσικό επακόλουθο). Εάν ωστόσο δεν καταφέρουν να γεφυρωθούν τότε μάλλον πρέπει να διαπραγματευτείτε εναλλακτικές.

3. Συναισθηματικός αποκλεισμός
Η αποσιώπηση συναισθημάτων, η «απόσταση» από την ταύτιση και ο εγκλεισμός στον εαυτό είναι μερικοί παράγοντες που ανατρέπουν τόσο τις επιθυμίες όσο και τις ισορροπίες ανάμεσα στα ζευγάρια. Όταν φτάνουμε σε σημείο που η πραγματική έκφραση των συναισθηματικών μας πόθων αποσιωπήστε, τότε ναι θα κληθούμε να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα.

4. Τοξική αλληλεπίδραση
Οι κουβέντες και οι πρακτικές συνήθειες καταντούν αγγαρεία. Βάζουν τον εαυτό μας στο τρυπάκι των ψιθύρων και της ανάγκης για εξεύρεση αφορμής που θα μας απαλλάξει τόσο από την παρουσία όσο και από το «βάρος» της συντροφικότητας. Αν οι αντιδράσεις και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ζευγαριών μετατρέπονται σε «μάχη» για το ποιος έχει δίκαιο τότε χρειάζεται αρκετή δουλειά για επαναφορά στην «κανονικότητα» ή απόφαση για απαλλαγή από τα δεδομένα.

5. Ερωτικός αρνητισμός
«Τελευταίο» και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια που δείχνουν τον δρόμο προς την τελική ευθεία είναι η αποστασιοποίηση από την ερωτική και την σεξουαλική επαφή. Είναι εξάλλου λογικό, καθώς αν όλα τα περισσότερα έρθουν σε πραγμάτωση, τότε σίγουρα κανένας από τους δύο συντρόφους δεν θα ενδιαφερθεί για επαγρύπνηση της λίμπιντο και δεν θα είναι ερωτικά διαθέσιμος. Πράγμα που αναπόφευκτα οδηγεί σε καθοδική πορεία για την οικειότητα και την ένωση των δύο παρτενέρ, σε ένα άλλο τόσο σωματικό όσο και εγκεφαλικό επίπεδο.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Claudia van Zyl on Unsplash

Pillow talk: Μιλάτε μετά το σεξ;

Μια καλή σχέση σε επικοινωνιακό και συναισθηματικό επίπεδο αποτελεί έναν προβλεπτικό παράγοντα ...
newsroom must
 |  LOVE