ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Αξίζει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση;

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα, είτε γιατί έχουν εξιδανικεύσει την σχέση ή είτε γιατί φοβούνται να επενδύσουν σε κάτι νέο

Ζωή Τουτουντζίδου

Γνωριμία, έρωτας, σχέση, αγάπη και μετά χωρισμός, και πάντα η ίδια ερώτηση να τριγυρνάει στο μυαλό μας, αξίζει να γυρίσω πίσω, θέλω πάλι να ζήσω τα ίδια, άραγε αγαπάω ακόμα αυτό το άτομο. Πάνω- κάτω όλοι αυτά σκεφτόμαστε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα, αξίζει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην σχέση μας;

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα, είτε γιατί έχουν εξιδανικεύσει την σχέση ή είτε γιατί φοβούνται να επενδύσουν σε κάτι νέο αφού έχουν την ασφάλεια του παλιού και γενικότερα εκτιμούν τα καλά που μπορεί να βίωσαν με έναν άνθρωπο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει με αντικειμενικότητα στο ερώτημα αυτό καθώς είναι αρκετά πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση. Καταρχάς, αξίζει να αναλύσουμε γιατί κάποιος μπορεί να θέλει ή να σκέφτεται να επιστρέψει πίσω σε μία σχέση.

Απογοήτευση: Όσο παράξενο και αν ακούγετε το αίσθημα της απογοήτευσης ή της ματαίωσης μια σχέσης κάνει πολλά άτομα φοβούνται καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τον φόβο της απόρριψης, με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από συναισθήματα απογοήτευσης.

Χρόνος: Αρκετοί είναι αυτοί που είτε δεν θέλουν ή δεν μπορούν να επενδύσουν στην δημιουργία νέων συναισθηματικών δεσμών, καθώς πιστεύουν ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ή ακόμη και την ενέργεια για να ξεκινήσουν μια νέα σχέση από την αρχή. Υποκινούμενοι λοιπόν από αυτά τα συναισθήματα πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να γυρίσουν πίσω στη ασφάλεια του γνωρίμου παρά να επενδύσουν σε μία νέα σχέση.

Πότε όμως αξίζει να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στην σχέση μας;

Κι όμως, ναι, υπάρχουν φορές που αξίζει να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στον άλλον, είτε γιατί πιστεύουμε ότι έχει αντιληφθεί τα λάθη που έφεραν σε τέλμα την σχέση είτε γιατί απλά δεχτήκαμε και εμείς οι ίδιοι τα όσα πιθανόν να μας χωρίζουν. Οι σχέσεις πέραν από την αγάπη χτίζονται με την αποδοχή και την κατανόηση, μέχρι φυσικά εκεί που επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας να δέχεται τις διαφορές.

Πέραν όμως από αυτά, η αγάπη που πιθανόν να έχουμε για τον άλλο, η εμπιστοσύνη και η έλξη που νιώθουμε για τον άλλον είναι μερικές φορές και ο θεμελιώδης λίθος μιας σχέσης και κάποια από τα βασικά συστατικά που θα μπορούσαν να θέσουν τη σχέση σε μία πιο λειτουργική βάση δίνοντας της μία δεύτερη ευκαιρία. Επίσης, σημαντικό είναι να μπορούμε να αναγνωρίσουμε και οι ίδιοι τα λάθη μας, να τα επικοινωνήσουμε, να ζητήσουμε συγγνώμη και να προσπαθήσουμε να μην τα ξανακάνουμε. Μόνο τότε θα λειτουργήσει ουσιαστικά η σχέση μας και ίσως να αξίζει να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στον άλλον, εφόσον είμαστε σίγουροι για τα δικά μας συναισθήματα και προθέσεις.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση