ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: γυμναστικό κολάν, cozy πλεκτό και sneakers
 

Ας μπούμε στον κόσμο των ερωτικών υγραντικών βοηθημάτων

Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τα λιπαντικά.

Δωριάνα Κυριάκου

Η βιομηχανία του σεξ, σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει βασιστεί κυρίως σε εμπειρικές διαδικασίες, και μαρτυρίες, που ωθούν πολλές φορές τις ομάδες δημιουργίας προϊόντων στα «άκρα». Με μοναδικό σκοπό το λανσάρισμα «καινοτόμων» προϊόντων που θα φέρουν την αλλαγή στην σεξουαλική σας ζωή. Ενώ συνάμα, ποτίζουν τους αγοραστές με αρκετή παραπληροφόρηση και «μαγικά προϊόντα», που εν τέλη δεν μπορούν να φτάσουν σε καμία περίπτωση το φυσικό ερέθισμα του σώματος. Ιδιαίτερα, όσον αφορά έναν κύριο παράγοντα για την σεξουαλική επαφή, την σωστή υγρασία.

Για τις ανάγκες του σημερινού μας άρθρου, θα αφοσιωθούμε στην υγρασία του κόλπου και πως αυτή μπορεί να βοηθηθεί από την βιομηχανία των λιπαντικών. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τους τρόπους χρήσης τους, αλλά ας το πάρουμε απ’ την αρχή και σταδιακά.

Με βάση λοιπόν την πιο πάνω ανάγνωση, θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσουμε ότι λόγω και της ζήτησης, πλέον στην αγορά υπάρχουν πολλών ειδών λιπαντικά, τα οποία απαντούν στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Λιπαντικά με βάση το νερό, τα έλαια, τη σιλικόνη, συνδυασμός σιλικόνης και νερού κ.α. Ωστόσο η αγορά και η χρήση τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιθυμία του ατόμου, και η επιλογή μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την δοκιμή τους.

Από την άλλη θα ήταν καλό να γνωρίζουμε, ότι επειδή μιλάμε για παρέμβαση στο φυσικό ερέθισμα του σώματος, ο ΠΟΥ έχει ορίσει συγκεκριμένες οδηγίες προς τις εταιρίες κατασκευής που προφυλάσσουν –τουλάχιστον από τις περισσότερες λοιμώξεις και τραυματισμούς (Ph. και Ωσμωτικότητα).

Στον «αγώνα» μας λοιπόν για σεξουαλική απελευθέρωση, τα λιπαντικά μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αρχή και εισαγωγή στο καινούργιο. Αν και η προσωπική μου άποψη είναι το αρχαίο ρητό «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ», που σημαίνει κυρίως ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Και είναι αλήθεια αν στο σκεφτείτε, στο σενάριο που έχετε στο μυαλό σας για την σεξουαλική επαφή, ίσως και να ισχύει. Μαζί στον πειραματισμό, εξάλλου είναι και ο στόχος αυτής της στήλης, αλλά να μην παραμερίζουμε την φυσική ικανότητα που έχει το σώμα μας στον ερεθισμό και στην προετοιμασία για σεξουαλική συνεύρεση.

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τα περισσότερα λιπαντικά που έχουν βάση τους την σιλικόνη είναι πολύ πιο ανθεκτικά από αυτά με βάση το νερό (ωστόσο μπορεί να δυσκολευτείτε στον καθαρισμό μετά τη χρήση), ενώ ταυτόχρονα τα λιπαντικά που έχουν ως βάση τους έλαια, μπορεί να επηρεάσουν ή να φθείρουν τα προφυλακτικά – άρα να είστε προσεχτικοί.

Η επιλογή είναι πάντα στο χέρι σας, παίζοντας μαθαίνετε και εξελίσσεστε. Απλώς μην ξεχνάτε ποτέ ότι αν συστήσετε στην ερωτική σας ζωή τα συγκεκριμένα βοηθήματα, πρέπει πρώτα να κάνετε την δική σας έρευνα και να μελετήσετε τα συστατικά τους, πριν να τα τοποθετήσετε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Υπάρχει έρωτας μετά τα 40;

Η απάντηση σε όλες τις κοινωνικές ανασφάλειες των γυναικών, τουλάχιστον όσον αφορά τους ρομαντικούς ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE