ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

5 Τρόποι για να έρθετε κοντά με τον εαυτό σας

Απλά βήματα για εξαγνισμό της ψυχής.

Δωριάνα Κυριάκου

Στην σύγχρονη κοινωνία όπως έχουμε πει παν πολλές φορές ένας μπορεί να χάσει την ισορροπία με τον εαυτό του και χωρίς να το θέλει την επαφή με τις πραγματικές του ανάγκες και επιθυμίες.

Για αυτόν τον λόγο, όταν νιώθουμε την ανάγκη για επανεκκίνηση είναι καλό να ακολουθήσουμε 5 απλά βήματα που θα βοηθήσουν εν τέλη στην αυτοανακάλυψη και στην επιτυχία της «απόλυτης» ηρεμίας. Υπό την έννοια πάντα της υγιούς νοοτροπιακά κοινωνίας, στην οποία το άτομο ανθίζει και αναγεννάτε, χωρίς να του επιβάλλονται όροι και προϋποθέσεις που καταλύουν βασικές προσωπικές ανάγκες, όπως η προσωπικότητα, ο έρωτας, ο πολιτισμός, η θρησκεία, η υγεία και άλλα πολλά.

Αυτά λοιπόν είναι τα 5 βασικότερα βήματα προς υλοποίηση του στόχου:

1. Ψάξε την Ηρεμία:

Το βασικότερο των αγαθών, μετά τον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Η ηρεμία αντανακλά το καθαρό μυαλό, την μεστωμένη και στοχοπροσηλωμένη σκέψη και την ικανοποίηση της επίτευξης. Μάθε τον εαυτό σου να μην θυμώνει εύκολα, να αναπνέει σωστά και να θρέφει την ψυχή του με θετικότητα και όχι αρνητισμό.

2. Δοκίμασε καινούρια χόμπι:

Ακούγεται βασικό; κι όμως το καινούριο ερέθισμα θα δώσει την δυνατότητα στο μυαλό σου να θέλει να εξελιχθεί και να επιτύχει την πρωτοφανή αυτή πρόκληση. Τα χόμπι βοηθούν τόσο την εξάσκηση περιοχών του εγκεφάλου που ίσως έμειναν για λίγο καιρό σε «υπολειτουργία» αλλά και boostάρουν τα ποθητά happy hormones.

3. Μάθε να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου:

Το κακό στις μέρες μας είναι το ότι δεν περνούμε τον απαραίτητο χρόνο με τον εαυτό μας. Κάνε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, είτε αυτό είναι να διαβάσεις αυτό το βιβλίο που τόσο καιρό σκονίζεται στο ράφι, είτε να περιποιηθείς τον εαυτό σου, είτε απλά να «διαλογιστείς», όλα όσα σε φέρνουν κοντά στη βάση σου, είναι καιρός να τα επιστρατεύσεις.

4. Κάνε αυτοκριτική:

Πολύ σημαντικό βήμα στην αυτοανακάλυψη. Η αυτοκριτική πρέπει να γίνεται στοχευμένα και λογικά. Όχι υπερβολές και σίγουρα όχι υποβιβασμοί. Ψάξε μέσα σου τι κάνεις σωστά και τι λάθος, όχι για τις κοινωνικές περιστάσεις ή νόρμες, αλλά για εσένα. Πάντα θα υπάρχει κάποιος να φέρει αντίρρηση σε όλα όσα είσαι. Μην αφήσεις αυτός ο κάποιος να είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ισορροπία και αντικειμενικότητα αυτό είναι το κλειδί

5. Συγχώρα:

Τελευταίο και δυσκολότερο βήμα. Συγχώρα πρώτα τον εαυτό σου για τα πράγματα (πράξεις, συναισθήματα) τα οποία νομίζεις ότι έκανες λάθος, μην τον καταδικάζεις, άσε τον να προχωρήσει μαθαίνοντας από αυτά. Μετά μάθε να συγχωρείς τους άλλους, είτε πράττουν εναντίων σου είτε νιώθεις ότι σε αδικούν, μην ξεχνάς ότι το ίδιο άνθρωποι είναι και αυτοί. Τα αρνητικά φορτισμένα, πολλές φορές τοξικά συναισθήματα, βλάπτουν και τους δύο.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση