ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: leather παντελόνι, ζιβάγκο και ankle μποτάκια
 

5 Tips για να γίνετε «ένα» φέτος το καλοκαίρι

Have fun! Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Καλή διάθεση, επικοινωνία, σεβασμός, και όλα θα πάνε καλά, trust us.

Αχ το καλοκαίρι, η πιο ρομαντική, ερωτική, παθιασμένη, «ελεύθερη», εποχή του χρόνου, και όχι τυχαία.

Όλα τα «βιβλία» και οι έρευνες που συνδέονται με το bosstαρισμα της ψυχολογίας, με την προώθηση της υγειούς συναισθηματικής σχέσης και με την «ανάφλεξη» του ερωτισμού, συμφωνούν ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή, που ευοδωθεί το καλό κλίμα.

Εάν νιώθετε ότι η καραντίνα, η πανδημία, το στρες και όλη αυτή η κατάσταση στην οποία ζούμε, κοινωνικά, οικονομικά, συναισθηματικά ή αλλιώς, και χρειάζεστε ένα reminder για το πώς να έρθετε ξανά κοντά στον/στην σύντροφό σας είστε στον κατάλληλο προορισμό.

Μαζί θα αναλύσουμε περιεκτικά 5 Tips που θα σας βοηθήσουν στην «ανάφλεξη» όχι μόνο συναισθηματικών αλλά και ερωτικών συναισθημάτων, έτσι ώστε να αυξήσετε την «δύναμη» του δεσμού σας, και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό την υγιή επανεκκίνηση της σχέσης.

1. Προγραμματιστείτε:

Ακούγετε τόσο κυνικό, μη ρομαντικό και ξενέρωτο; Ναι, ίσως, όμως ο προγραμματισμός για την εξεύρεση κοινής γραμμής είναι η αιτία για επανασυγχρονισμό στις κοινές ανάγκες και «θέλω» τόσο ατομικά όσο και σαν σύνολο. Μιλήστε για τις επερχόμενες διακοπές σας, προγραμματίστε ένα δείπνο κάτω από το φεγγαρόφωτο, ή γίνετε για μια φορά αυθόρμητοι, και τρέξτε στην κοντινότερη παραλία για ένα βραδινό μπάνιο. «σπάστε» τη ρουτίνα σας μέσα από δραστηριότητες που ακόμη δεν έχετε δοκιμάσει.

2. Αλλάξτε σκηνικό:

Μια από τις βασικότερες αιτίες αποξένωσης ανάμεσα στα ζευγάρια, είναι η ρουτίνα. Αν και η προετοιμασία, η καθημερινότητα και η νοητική σύζευξη, προσφέρουν στους συντρόφους την συναισθηματική ασφάλεια, όπως σε όλους τους τομείς που απασχολούν την Ψυχολογία, στόχος θα είναι πάντα η ισορροπία. Σταματήστε να φορτώνετε τις σχέσεις σας με αρνητικά συναισθήματα και άγχος. Αν είναι ανάγκη να συζητήσετε για σοβαρά θέματα, κάντε το σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, στο οποίο θα είστε και οι 2 πιο χαλαροί, και σίγουρα με «καθαρότερο» μυαλό.

3. Φτιάξτε εμπειρίες:

Μοναδικές, ανεπανάληπτες στιγμές, που πάντα θα γίνονται σημείο αναφοράς μεταξύ σας. Στιγμές που θα θυμάστε πάντα, όχι γιατί είναι απαραίτητα αποτυπωμένες στην οθόνη του κινητού σας, αλλά γιατί τις μοιραστήκατε με τον άνθρωπό σας. Εφαρμόστε το ‘no cellphone rule’ για τουλάχιστον 2 από τις εξορμήσεις σας και επενδύστε συναισθηματικά στο άτομο που είναι κοντά σας.

4. Απαλλαγείτε από φοβίες:

Συνήθως, τα άτομα με πολλές συναισθηματικές ευαισθησίες, τείνουν να έχουν την τάση για υπερβολικές σκέψεις (overthinking), έτσι επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στις «ανασφάλειες» ή στην αμφισβήτηση της συναισθηματικής σταθερότητας του συντρόφου τους. Αν αυτό καταφέρετε να το αλλάξετε, αναγνωρίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο το συναίσθημα, ή δεν «απαντούν» στην συναισθηματική εδραίωση με τις ίδιες πρακτικές, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

5. Τολμήστε:

Πάρτε θάρρος και τολμήστε να μοιραστείτε με τον/την σύντροφό σας όλα σας τα άγχη, τα συναισθήματα, τα «θέλω», τις ανάγκες. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων, για ενδυνάμωση, σε ένα πλαίσιο που αναπόφευκτα –λόγω και της βιταμίνης D, που βοηθά στην παραγωγή ορμονών, επιτρέπει τον πειραματισμό και απενοχοποιεί πολλές από τις φοβίες μας. Τολμήστε να μοιραστείτε τις πιο κρυφές σας ανάγκες, να κατανοήσετε το άτομο που έχετε κοντά σας, να δεθείτε όπως ποτέ άλλοτε.

Have fun! Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Καλή διάθεση, επικοινωνία, σεβασμός, και όλα θα πάνε καλά, trust us.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση