ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, κορμάκι και μποτάκια
 

5 κόλπα για να καταλάβεις αν πραγματικά σε θέλει

Ο οδηγός προς το υποσυνείδητό του.

Δωριάνα Κυριάκου

Πολλές φορές στην δίνη του έρωτα, του πάθους και των αλλαγών, τείνουμε να ξεχνάμε το πόσο πολύ επενδύουμε συναισθηματικά στα άτομα που «ορίζουν» την ερωτική μας ζωή. Το να πάρεις λοιπόν μια απόφαση για το αν θα συνεχίσεις την προαναφερθείσα επένδυση, άλλες πάλι, εξαρτάται από το πόσο έτοιμος είσαι να κρίνεις αντικειμενικά, να αναγνωρίσεις τα σημάδια και να γίνεις η «τρίτη ματιά» στην κατάσταση.

Αντίθετα, αν όντως είσαι αντιμέτωπος με ένα σταυροδρόμι καλό θα ήταν να αναλογιστείς 3 βασικούς κανόνες της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που έχουν μεγάλη βαρύτητα και στην ερωτική, αυτοί είναι – η γλώσσα του σώματος, το καθαρό βλέμμα και η ενέργεια που στέλνει το άτομο προς το μέρος σου. Πράγματα που όταν τα βλέπεις γραμμένα στο χαρτί, σε αναγκάζουν να τα ξανασκεφτείς, όμως μη φοβάσαι, είναι όλα ήδη περασμένα στο υποσυνείδητο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να φανερωθούν, καθώς οι κοινωνικοί κανόνες, χαράσσονται στις προσωπικότητές μας από την μέρα που γεννιόμαστε.

Εδώ, επενδύσαμε στο να φτιάξουμε ένα μικρό οδηγό, με μερικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι η έλξη, μπορεί κατά τα άλλα να απαντάται με μαθηματικά, παραθέτοντας 5 χαρακτηριστικά σημάδια που καταφέρνουν να ξεκαθαρίσουν για λίγο το τοπίο.

1. Ήρεμη και καθαρή φωνή/ομιλία

Πέρα από το πρώτο ερέθισμα, που είναι φυσικό να απαντά στην γλώσσα του σώματος, πόσο θερμή είναι η υποδοχή όταν βρίσκεστε πρόσωπο με πρόσωπο, έρχεται το πρώτο σημάδι. Αυτό του να πιστεύει πράγματι στα όσα μεταφέρει, να κρατά ήρεμους τόνους και να έχει καθαρό «ηχείο». Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των ατόμων που απαντούν με το συναίσθημα είναι να πιστεύουν στα όσα μοιράζονται, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα από τη φωνή μπορείς να καταλάβεις πόσο τον ενδιαφέρει το να συνομιλεί μαζί σου.

2. Ανοιχτό σώμα

Ίσιοι ώμοι και το στήθος προς τα έξω, σε αντίθεση με τα άτομα που δεν θέλουν να δείξουν ενδιαφέρον στο πρόσωπό σου (σταυρωμένα χέρια, γυρισμένη πλάτη, μη επαρκής προσήλωση στο βλέμμα κλπ.), εκείνα που έχουν «ανάγκη» την συντροφιά σου θα είναι ανοικτά προς εσένα, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Θα γυρίσουν ασυναίσθητα την καρδιά τους προς το μέρος σου και θα σε αγγίξουν χωρίς καν να το καταλάβουν.

3. Αναζητά την επαφή

Συνήθως, όταν υπάρξει μια επιτυχής κοινωνική έλξη είτε αυτή μετατραπεί σε ερωτική είτε όχι, τα άτομα τείνουν να ψάχνουν αυτό που λέμε επαναφορά του αρχικού συναισθήματος. Αυτό προκαλείται μόνο και μόνο αρχικά από την αδρεναλίνη του καινούργιου και μετά στην αναζήτηση όλων εκείνων των ορμονών που δρουν θετικά στον εγκέφαλο στέλνοντας το μήνυμα της έλξης προς το συγκεκριμένο άτομο. Έτσι όποιος πραγματικά θέλει, βρίσκει τον τρόπο να αναζητά την επαφή μαζί σου.

4. Ενεργητική ακρόαση

Ένα από τα πιο πολύτιμα όπλα της συναισθηματικής νοημοσύνης. Το άτομο που ακούει με προσοχή όσα μοιράζεσαι μαζί του, όχι μόνο για να απαντήσει αλλά γιατί πραγματικά θέλει να αντιληφθεί και να «μεταφράσει» όσα του λες, είναι πολύ πιθανόν να ελκύεται από εσένα. Η ενεργητική ακρόαση και η ενσωμάτωση των όσων αποκαλύπτει ο παρτενέρ μας για την ζωή και τα θέλω του, είναι μεγάλα σημάδια έλξης και ενδιαφέροντος.

5. Επενδύει συναισθηματικά

Το πιο φανερό από όλα τα σημάδια είναι η συναισθηματική ταύτιση. Πολλές φορές τείνουμε να τη συγχύζουμε με την λεκτική περιγραφή των συναισθημάτων, λόγω και της έμφυτης «ανάγκης» μας να ακούμε τη λέξη «Σ ’αγαπώ». Ωστόσο ένα άτομο μπορεί να επενδύει συναισθηματικά στον ίδιο βαθμοί με τον παρτενέρ του, χωρίς απαραίτητα να είναι έτοιμο να μοιραστεί τα όσα έντονα αισθάνεται, κυρίως από τον φόβο του να μην ταυτίζονται με του άλλου. Όμως, αν προσέξεις πράγματι, θα δεις τις κινήσεις που θα σου δώσουν το «πράσινο φως» πολύ πιο ξεκάθαρα από όσο μπορεί να νομίζεις.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by We-Vibe Toys on Unsplash

10 + 3 αλήθειες για το σεξ

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά νωρίς κατά την παιδική ηλικία και συνεχίζεται στην εφηβική ...
newsroom must
 |  LOVE
Είστε έτοιμοι για σχέση;

Είστε έτοιμοι για σχέση;

Τα πράγματα αλλάζουν, ο καιρός επιτρέπει στα άτομα να έρθουν πιο κοντά και αφήνει την ερωτική ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE