ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

4 Τρόποι να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την σχέση σας

Αναλάβετε δράση και δείτε τη σχέση σας να αλλάζει

Είναι φανερό ότι η πανδημία μας έχει επηρεάσει στον μέγιστο βαθμό. Αναλλοίωτες από την «μονοτονία» και τον «εγκλεισμό» δεν έμειναν ούτε οι προσωπικές μας σχέσεις. Η καραντίνα προκαλώντας την μέγιστη της τριβής που θα μπορούσαμε να έχουμε, μπορεί να έχει προκαλέσει την μονοτονία στις σχέσεις μας.

Με αυτό το σκεπτικό, αν κάποιος αναλογιστεί, ότι οι συνέπειες έχουν αφήσει πίσω τους τόσο συναισθηματικές όσο και οικονομικές επιδράσεις, τότε είναι προφανές το δεδομένο ότι ο ποιοτικός χρόνος που περνάμε σαν ζευγάρι έχει μειωθεί, αν όχι εκμηδενιστεί.

Γι’ αυτό εμείς είμαστε εδώ να σας προτείνουμε 4 «εναλλακτικούς» τρόπους που όχι μόνο δεν θα προκαλέσουν ζημιά στην τσέπη σας, αλλά θα σας τονώσουν τα αισθήματα συντροφικότητας, ομαδικότητας και παραγωγικότητας.

1. Κλείστε «ραντεβού» και δείτε τα αστέρια

Σάββατο βράδυ, τα έσοδα μειωμένα και οι λογαριασμοί τρέχουν. Η επιλογή της άλλοτε πολυαναμενώμενης εξόδου ίσως να μην είναι εφικτή. Όταν κατά την διάρκεια της εβδομάδας ο χρόνος που περνάτε σαν ζευγάρι έχει πλέον μειωθεί, η συγκεκριμένη λύση θα δώσει μια ευκαιρία αποσυμφόρησης. Σε ταράτσες, σε χωράφια ή και από την βεράντα του σπιτιού σας. Πάρτε ένα κρασί από το supermarket της γειτονιάς και αγναντέψτε τον πανέμορφο νυχτερινό ουρανό συζητώντας με το ταίρι σας για τα μελλοντικά σας όνειρα και σχέδια. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα έρθετε πιο κοντά αλλά θα ξανασυντονιστέιτε στο ίδιο μήκος κύματος.

2. Πηγαίνετε μια βόλτα στην παραλία

Με την ίδια λογική όπως και το πρώτο σημείο, ο καθαρός αέρας και το ιώδιο θα ξυπνήσουν θύμισες από το καλοκαίρι και τις διακοπές που περάσατε μαζί ή που θα θέλατε να περάσετε. Έτσι θα έρθετε πιο κοντά και μαζί ιδανικά θα βάλετε «στόχο» για τις εμπειρίες που θα θέλατε να ζήσετε μαζί στο μέλλον.

3. Φτιάξτε ένα παιχνίδι ερωτήσεων

Γίνετε όσο πιο δημιουργικοί μπορείτε. Οι ερωτήσεις μπορεί να αναφέρονται είτε σε κατηγορίες (αγαπημένα αντικείμενα, ζώα, ταινίες, σειρές, παιχνίδια, χόμπι), σε προορισμούς που θα θέλατε να επισκεφθείτε (χώρες, μνημεία, πόλεις, τοποθεσίες), σε μελλοντικούς στόχους (γάμος, παιδιά, οικογένεια, εργένικη ζωή, αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου κλπ.) ή ακόμη αν θέλετε να γίνεται πιο τολμηροί σε σεξουαλικές επιθυμίες.

4. Μαγειρέψτε μαζί

Είτε αυτό αφορά κάτι αλμυρό ή γλυκό. Με την ομαδική εργασία θα έρθετε ακόμη πιο κοντά, θα ξαναμάθετε ο ένας τον άλλο και θα γίνετε ένα με την διαχείριση του ελέγχου. Όπως είπαμε και στο παρελθόν οι σχέσεις σαν βάση τους θα πρέπει να έχουν την επικοινωνία, έτσι ώστε όλοι όσοι συμμετέχουν σ ’αυτές να τις απολαμβάνουν. Εάν μάθουμε τους εαυτούς μας να δίνουν «καμιά φορά» τον έλεγχο τότε θα απελευθερωθούμε από την συνεχή ανάγκη για τελειότητα και θα αναλογιστούμε την πιθανότητα της αλληλοϋποστήριξης με διαφορετικό τρόπο.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση