ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

4 κόλπα για να έρθετε πιο κοντά στο συναίσθημα

Αν έψαχνες τον τρόπο να τον κάνεις να ανοιχτεί συναισθηματικά, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε 4 λύσεις έτσι ώστε να κάνετε μαζί ένα βήμα προς την εξωτερίκευση.

Δωριάνα Κυριάκου

Πολλές φορές, στερεοτυπικά πιστεύουμε πως οι άνδρες δύσκολα ανοίγονται, δύσκολα μιλούν για τον συναισθηματικό τους κόσμο, πιστεύοντας ότι τον αγνοούν, ή νομίζοντας πως τελικά δεν επενδύουν τόσο όσο οι γυναίκες σε αυτόν τον τομέα. Πράγμα που όπως αποδεικνύει και η επιστήμη, δεν υφίσταται. Όχι, όλοι οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα – αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις στες οποίες υπάρχει ψυχοπαθολογία, να επενδύσουν στην συναισθηματική τους ανακάλυψη και να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους φτάνει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Έτσι, αν πράγματι η ανάγκη σου να ενωθείς μαζί του συναισθηματικά είναι μεγάλη και αν ψάχνεις τον τρόπο να δεθείτε σε ένα άλλο πιο βαθύ επίπεδο, εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε 4 τρόπους για να κάνεις ακριβώς αυτό.

1. Ανοίξου πρώτη
Είναι σχεδόν δεδομένο πως αν εσύ δείξεις πρώτη τα σημάδια της ευαισθησίας σου τότε και ο παρτενέρ σου θα θελήσει να μοιραστεί μερικά από τα κομμάτια της δικής του μαζί σου. Μίλα του με ειλικρίνεια, τόνισε όσα σε «ορίζουν» και έλα κοντά με την συναισθηματική σου πλευρά. Δείξε του πως δεν είναι κακό να νιώσει ευάλωτος σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

2. Μην τον πιέσεις
Άσε τον να έρθει κοντά σου με τον δικό του τρόπο, επένδυσε στην γερή βάση και κάνε τον να νιώσει ασφαλής. Δώσε του να καταλάβει πως εσύ είσαι εκεί για να τον ακούσεις πραγματικά χωρίς να τον κρίνεις. Με θαλπωρή και συναισθηματική ταύτιση όλα είναι πιθανά. Δώσε του τον δικό του χρόνο να μετρήσει τα πόσα είναι έτοιμος να μοιραστεί μαζί σου στον δικό του ρυθμό.

3. Να είσαι ικανοποιημένη με τα μικρά βήματα
Η αρχή είναι το πιο σημαντικό δεδομένο της συναισθηματικής ανακάλυψης. Το να είσαι έτοιμος να έρθεις κοντά στην πραγματικότητα του εσωτερικού κόσμου προαπαιτεί την ενεργό δράση προς αυτό. Εάν γίνει η αρχή τότε το πιο πιθανών είναι να εξαλειφθεί ο φόβος της απόρριψης και να νιώσει πιο άνετα να μοιραστεί όσα τον προβληματίζουν και όσα νιώθει.

4. Χαμήλωσε τις προσδοκίες
Ο κάθε άνθρωπος, όταν έρχεται αντιμέτωπος με την συναισθηματική ανακάλυψη πάντα θα ζυγίζει τα δεδομένα και θα αντιδρά με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Φυσικά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, τον κοινωνικό, τον προσωπικό, αυτόν των προηγούμενων εμπειριών και ούτω καθεξής. Έτσι, οι προσδοκίες μας δεν πρέπει να ταυτίζονται με το δικό μας επίπεδο αποκάλυψης, αλλά με το πόσο έτοιμος είναι ο παρτενέρ μας να αντιμετωπίσει την δική του

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Claudia van Zyl on Unsplash

Pillow talk: Μιλάτε μετά το σεξ;

Μια καλή σχέση σε επικοινωνιακό και συναισθηματικό επίπεδο αποτελεί έναν προβλεπτικό παράγοντα ...
newsroom must
 |  LOVE