ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: γυμναστικό κολάν, cozy πλεκτό και sneakers
 

3 Τρόποι να απαλλαγείτε από το στρες της απόδοσης

Πως μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο;

Δωριάνα Κυριάκου

Οι σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να ποικίλουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η απόδοση του καθενός από εμάς, ιδιαίτερα αν μιλούμε για την ερωτική συνεύρεση, αλλάζει σύμφωνα με τον παρτενέρ και τις ανάγκες της λίμπιντο κατά τη δεδομένη στιγμή.

Αντίθετα, το άτομο καλείτε να προσαρμοστεί, τόσο όσον αφορά την διάρκεια, το είδος, την ορμή και άλλους πολλούς παράγοντες, με τον παρτενέρ του, έτσι ώστε να καταφέρει να πετύχει το απόλυτο συναίσθημα της ευχαρίστησης. Όχι εγωιστικά, υπό την έννοια της οργασμικής απόλαυσης μόνο του εαυτού, αλλά από την πλευρά της ταυτόσημης χαράς που μπορεί να προσφέρει στους συντρόφους του.

Αυτοί οι παράγοντες, ιδιαίτερα αν μιλούμε για άτομα που δεν έχουν πολλές εμπειρίες (σεξουαλικά) μπορεί να δημιουργήσουν το γνωστό άγχος της απόδοσης. Από την άλλη μελέτες συστήνουν ότι το ίδιο στρες μπορεί να φανερωθεί και ανάμεσα σε παρτενέρ που νιώθουν – και αναπόφευκτα ανταλλάζουν- έντονα συναισθήματα μεταξύ τους.

Πως μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο; Εμείς σας συστήνουμε τρείς τρόπους για να καταφέρετε να εκμηδενίσετε τέτοιου είδους άγχος και να απολαύσετε τη στιγμή στο έπακρο.

1. Επενδύστε στην αυτοπεποίθηση:

Αν δεν αγαπήσετε τον εαυτό σας, για τα καλά και τα κακά του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, τότε πως περιμένετε ο άλλος να σας κοιτά στα μάτια και να σας αγαπήσει το ίδιο; Μπορεί να ακούγετε απλό, αλλά το να αποκτά το άτομο την αυτοπεποίθηση που του αξίζει, όχι ναρκισσιστικά, αλλά πραγματικά, μπορεί να εκμηδενίσει κάθε άγχος, ιδιαίτερα όσον αφορά την σεξουαλική αλληλεπίδραση.

2. Να είστε ειλικρινής:

Τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τον παρτενέρ σας. Τι και αν δεν έχετε τόσες εμπειρίες; Τι και αν περιμένατε τον τρελό έρωτα να σας συνεπάρει; Πείτε το, μοιραστείτε μαζί του όλα όσα σας αρέσουν και όσα είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε. Το συγκεκριμένο κομμάτι, η γύμνια του κορμιού, πολλές φορές συνδέεται και με την γύμνια του μυαλού. Για αυτό να είστε διατεθειμένοι να αποκαλύψετε κομμάτια του εαυτού σας που δεν περιμένατε, και θα ανταμειφθείτε.

3. Μην το αναλύσετε:

Ζήστε τη στιγμή, δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να απολαύσει την ηδονή που προσφέρει η ευχαρίστηση. Γίνετε ένα, δεθείτε και μοιραστείτε εμπειρίες, τρέξτε και φωνάξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε. Ο έρωτας και η ταχύτητά του θα σας ανταμειφθούν με τα πιο έντονα συναισθήματα.

Μια τέτοιου είδους ένωση δίνει στα άτομα τη δυνατότητα να αποκαλύψουν και να ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους που ίσως ακόμη και οι ίδιοι να μην ήξεραν. Αφεθείτε στην δίνη του, αδειάστε το μυαλό από τα πρέπει, τα ταμπού και τα στερεοτυπικά θέλω της κοινωνίας και επενδύστε στις πραγματικές σας επιθυμίες. Ο παρτενέρ σας ιδανικά, πρέπει να είναι σε θέση να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά. Αν πάλι δεν είστε σίγουροι πάντα θα υπάρχει η ευκαιρία για συζήτηση και κατευνασμό συναισθημάτων που θα σας «γλιτώσουν» από την δύσκολη θέση.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Υπάρχει έρωτας μετά τα 40;

Η απάντηση σε όλες τις κοινωνικές ανασφάλειες των γυναικών, τουλάχιστον όσον αφορά τους ρομαντικούς ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE