ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: faux leather pencil φούστα, ζιβάγκο και kitty heels
 

3+1 Λόγοι να τρέξεις μακριά του

Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις;

Δωριάνα Κυριάκου

Πολλές φορές στις κοριτσοπαρέες θέμα συζήτησης είναι το ανδρικό φύλο, και το πόσο πολύ μας επηρεάζει, είτε αυτό αφορά μια νέα σχέση, μια μακροχρόνια, ένα one night stand, και ουτοκαθεξής. Ωστόσο, όλες μας σε κάποια φάση, βλέπαμε τα σημάδια που φώναζαν να κρατηθούμε μακριά από ένα συγκεκριμένο άτομο (μυαλό), αλλά επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον κτύπο της «καρδιάς» παρασυρόμενες από το συναίσθημα.

Στο «όλα ή τίποτα» μπορεί να βρούμε πολλούς συμμάχους, καθώς όταν μιλάμε για τον έρωτα, όλα επιτρέπονται και όλα αναιρούνται, όμως κάποιες φορές, αναγκαζόμαστε να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και να αναλογιστούμε αν η συνεχής επένδυση σε ένα άτομο ή μια σχέση αξίζει τον κόπο ή όχι.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε την αρχή στο να ξεδιαλύνετε το κουβάρι ξεχωρίζοντας 4 «red flags» για να προσέξετε.

1.Είναι «εγωμανής»
Ένα από τα μεγαλύτερα «ελαττώματα» (για την πλειοψηφία) των ατόμων είναι ο ναρκισσισμός, η επένδυση στην αγάπη προς τον εαυτό, αλλά με τον κακό τρόπο. Όταν ο άλλος ενδιαφέρετε να μιλά περισσότερο για τον εαυτό του, αγνοώντας και μειώνοντας κάθε μας προσπάθεια, τότε φίλη, δεν αξίζει τον κόπο να είσαι κοντά του, καθώς προφανώς, δεν είναι διατεθειμένος να μοιραστεί με εσένα τα κομμάτια του εαυτού του που τον κάνουν ευάλωτο.

2. Δεν σε ακούει πραγματικά
Ο όρος «active listening» (ενεργητική ακρόαση) είναι εδώ για να σου επεξηγήσει πως πράγματι, αν ο άλλος ακούει όσα λες απλά για να ακούσει ή να απαντήσει, χωρίς να ενδιαφέρετε πραγματικά για το περιεχόμενο, σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα όσα λες. Πράγμα που αναπόφευκτα στο μέλλον θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλους καβγάδες για το πόσο πολύ τον απασχολούν τα όσα μοιράζεσαι μαζί του.

3. Δεν βρίσκει χρόνο για σένα
Βάζει σαν προτεραιότητα όλους τους άλλους, ποτέ δεν έχει χρόνο για εσένα. Δεν ενδιαφέρετε για ποιοτικές συζητήσεις, ρομαντικά δείπνα και εκδρομές. Ακόμη και για τα πιο απλά, ένα χαλαρό βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, μοιραζόμενοι ο ένας την μυρωδιά και την αφή του άλλου, αντανακλώντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας, είναι για αυτόν δεύτερη επιλογή, τότε τρέξε όσο πιο μακριά μπορείς. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει την ζωή του παράλληλα με τη δική σου.

4. Δεν έχετε τα ίδια «θέλω»
Το πιο σημαντικό, και εύκολα κατανοητό, είναι όταν οι προσωπικότητες, οι χαρακτήρες, τα ήθη, οι αξίες και όλα όσα συμβάλουν στο να είσαι «εσύ», δεν συνάδουν με αυτά του συντρόφου σου. Ας μην παρεξηγηθούμε, όλα καλά αν διαφωνείτε σε κάποια θέματα, ωστόσο αν δεν μπορείτε να τα βρείτε ούτε στα βασικά, να συμβιβαστείτε ο ένας με τις επιλογές του άλλου και να δεχτείτε ότι οι διαφορές σας μπορεί εν τέλει να σας ενώνουν, τότε ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς από την συνθήκη και να αναλογιστείς αν πράγματι κάτι τέτοιο σε «γεμίζει» ή σε «αδειάζει» συναισθηματικά.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE